Life

Ce trebuie să faci dacă se usucă frunzele de vinete. Trucul pe care orice grădinar trebuie să-l știe

Ce să faci dacă se usucă frunzele de vinete. Trucul util pe care ar trebui să-l cunoască orice grădinar. Recomandarea experților.
01.08.2023 | 10:54
Ce trebuie sa faci daca se usuca frunzele de vinete Trucul pe care orice gradinar trebuie sal stie
Ce poți face dacă se usucă frunzele vinetelor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă se usucă frunzele de vinete, trebuie să verifici cu atenție planta pentru a putea aplica soluțiile potrivite. Experții au dezvăluit trucul pe care trebuie să-l aplici în asemenea situații.

Ce truc să folosești dacă se usucă frunzele de vinete. Orice grădinar trebuie să știe asta

Îngrijirea unei grădini poate fi o provocare chiar și pentru cei pasionați. De multe ori se poate întâmpla ca plantele să se usuce din diverse motive, dar există soluții în acest caz.

ADVERTISEMENT

Chiar și cei mai buni grădinari se confruntă cu o problemă foarte comună, și anume îngălbenirea și uscarea frunzelor de vinete. Există mai multe motive care pot cauza acest lucru, cum ar fi faptul că planta este afectată de un păianjen.

Frunzele plantelor, mai ales partea inferioară, ar trebui examinată cu ajutorul unei lupe. În cazul în care observi un dăunător, trebuie să iei măsurile recomandate de specialiști. De exemplu, pulverizarea cu acaricide va fi de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care se usucă frunzele se usucă este lipsa de nutriție. În acest caz, agronomii recomandă aplicarea fertilizării cu azot-potasiu. În acest fel, frunzele nu se vor mai usca, însă nu trebuie să existe nici dăunători, notează dcnews.ro.

După ce frunzele vinetelor sunt tratate, plantele vor începe să rodească din plin. Multe persoane se confruntă cu asemenea probleme în cazul plantelor, dar se pot rezolva.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au vinetele pentru sănătate

Vinetele se pot găti în mai multe feluri și au numeroase beneficii pentru cei care le consumă regulat. Pot ajuta, de exemplu, la prevenirea unor boli grave. andreea s

În aproape 80 de grame de vinetele există 20 de calorii, 5 g carbohidrați, 3 g fibre și 1 g proteine. Aceste legume mai conțin, totodată, mai multe vitamine și minerale din doza zilnică recomandată, dar și mulți antioxidanți.

ADVERTISEMENT

Aceștia din urmă protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. În plus, antioxidanții pot ajuta la prevenirea mai multor tipuri de afecțiuni cronice, cum ar fi cancerul și bolile la inimă.

Un alt beneficiu al vinetelor este faptul că țin sub control glicemia datorită nivelului ridicat de fibre. Acestea încetinesc rata de digestie și absorbție a zahărului din organism.

ADVERTISEMENT
Tags: