Life

Cum să îți salvezi mușcata. Metoda prin care te asiguri că va avea viață lungă și flori multe

Cum poți să îți salvezi mușcata. Trucul prin care te asiguri că va avea o viață lungă și va face flori multe. Ce trebuie să faci.
11.07.2023 | 15:22
Cum sa iti salvezi muscata Metoda prin care te asiguri ca va avea viata lunga si flori multe
Cum poți salva mușcata. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mușcata este o plantă care necesită îngrijire corespunzătoare, dar cum o salvezi atunci când este prea crescută? Există o metodă pe care o poți încerca pentru această plantă.

Cum să îți salvezi mușcata. Așa va avea viață lungă și multe flori

Printre cele mai întâlnite plante de apartament se numără mușcata, care trebuie întreținută corespunzător. Sunt flori destul de pretențioase, care se usucă destul de rapid.

ADVERTISEMENT

În cazul în care este prea crescută, nu trebuie să o arunci, ci o poți salva. Dacă această plantă este tăiată în mod corespunzător, tăietura se va vindeca în decurs de 1,5 – 2 luni. Astfel, lăstarii tineri vor crește în lateral. În timp, tulpina lungă se va transforma într-un tufiș spectaculos.

Atunci când tai mușcata, asigură-te că dedesubt mai rămân 5 – 6 muguri. Tăietura se va vindeca singură, astfel că nu e nevoie să o tratezi cu nimic.

ADVERTISEMENT

Mușcatele au o rădăcină foarte dezvoltată, care se poate hrăni cu îngrășământ complex. Se poate face un butaș dintr-un băț tăiat, care va da rădăcini, informează dcnews.ro.

Se taie tulpina crescută la 10 cm. Se începe cu îndepărtarea tuturor frunzelor în exces, în afară de 2 – 3 bucăți, iar tăietura trebuie lăsată acum să se usuce.

ADVERTISEMENT

Trebuie să aștepți doar câteva ore până când frunzele se ofilesc puțin, după care poți planta butașii în pământ. Aceștia se plantează în sol obișnuit și se face o adâncitură folosind un creion.

Pământul se udă apoi cu o cantitate mică de apă sau cu o soluție de Fitosporin-M, specială pentru flori și plante de interior. Planta trebuie să stea într-un loc unde nu este foarte cald și nici nu bate prea tare soarele. În general, butașii de mușcată prind destul de repede rădăcini, chiar dacă nu se utilizează stimulenți suplimentari de creștere.

ADVERTISEMENT

De ce este bine să ai o mușcată în casă

Există mai multe motive pentru care e bine ca orice persoană să aibă o mușcată în casă. Se spune că această plantă aduce energii pozitive în locuință și, totodată, te poate proteja de spiritele rele, de ghinioane și de certuri. Un alt motiv ar fi faptul că atrage dragostea.

Mai mult, aroma mușcatelor poate preveni depresia și ajută la întărirea sistemului imunitar. Frunzele de mușcată sunt bune pentru a trata răcelile și durerile de cap.

Mușcata ajută la purificarea aerului din spațiile interioare și rămâne, astfel, doar aerul ușor respirabil. Un alt avantaj este faptul că absoarbe umezeala din casă, fiind foarte utilă.

ADVERTISEMENT
Tags: