Life

Ce trebuie să faci imediat dacă bancomatul nu îți dă banii la retragere. Toți românii trebuie să știe asta

Cum să procedezi dacă bancomatul nu-ți va da banii pe care dorești să-i retragi. O soluție pe care trebuie să o cunoască toți românii.
05.08.2023 | 10:45
Ce trebuie sa faci imediat daca bancomatul nu iti da banii la retragere Toti romanii trebuie sa stie asta
Sfaturi despre cum să-ți retragi banii din bancomat. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Milioane de români își retrag zilnic bani de la bancomat. Problemele nu i-au ocolit, însă, pe unii dintre ei. Li s-a întâmplat să nu-și mai poată scoate cardul sau chiar banii solicitați. Ce este de făcut în asemenea situații? Iată mai jos soluția.

La cine trebuie să apelezi dacă bancomatul nu-ți dă suma solicitată

Odată cu apariția bancomatului, românii își pot extrage banii rapid și simplu, fără a mai fi nevoiți să apeleze la ajutorul angajaților unei bănci. Însă, aceștia sunt de mare ajutor într-o multitudine de momente/probleme. Inclusiv în acelea referitoare la banii pe care nu ți-i mai dă bancomatul.

ADVERTISEMENT

Dar, cum procedezi dacă suma de care ai nevoie nu ți se oferă când programul băncilor nu mai este disponibil? În acest caz, așteaptă până când băncile își reiau activitatea și vei merge apoi să depui o contestație, în care să menționezi dificultatea cu care te-ai confruntat.

Totodată, ce este făcut în clipa în care un bancomat de la o bancă diferită față de cea unde ai cardul nu-ți mai dă banii? Aici trebuie să te adresezi atât băncii de care aparții, cât și celei unde ai întâmpinat problema. Vor fi câteva drumuri de făcut.

ADVERTISEMENT

Specialiștii te sfătuiesc să reții întotdeauna locația bancomatului utilizat, dar și ora sau o oră aproximativă, în așa fel încât să poți soluționa totul mai rapid și eficient. Reține în același timp și ceea ce-ți apare pe ecranul bancomatului când nu funcționează bine.

De altfel, dacă niciuna dintre soluțiile menționate nu funcționează îți mai rămâne să te adresezi Protecției Consumatorului. Suni la ei sau te adresezi chiar la fața locului și scrii o cerere în care îți vei expune problema. Reprezentanții instituției vor interveni și ți-ar putea fi de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

Fii precaut atunci când scoți bani de la bancomat!

Pe lângă toate acestea, fii precaut atunci când vrei să scoți bani de la bancomat. Asigură-te că împrejurul tău nu sunt persoane dubioase, care te-ar putea jefui. Evită să efectuezi retrageri pe timp de noapte, din spații foarte aglomerate sau din locuri care nu ți se par în regulă.

Mai mult, în ultima vreme, mulți români cad pradă hackerilor. Nu accesați link-uri despre care nu știți nimic sau primite pe rețelele de socializare, în schimbul promisiunii că vă veți îmbogăți peste noapte. Fiți atenți și la ce date personale vi se solicită dacă apucați să apăsați pe link.

ADVERTISEMENT

Dacă sunteți victima unei escrocherii, la fel ca în cazurile enumerate anterior, adresați-vă reprezentanților băncii unde aveți cont deschis sau oamenilor legii. Totodată, securizați-vă foarte bine dispozitivele tehnologice pe care le folosiți.

ADVERTISEMENT
Tags: