Life

Cât te costă, de fapt, să retragi bani de la bancomat. Ce comisioane au Banca Transilvania, ING, Raiffeisen, BCR, BRD

Ce cost trebuie să achiți ca să retragi bani de la bancomat. Comisioanele percepute de Banca Transilvania, ING, Raiffeisen, BCR și BRD.
15.07.2023 | 14:00
Cat te costa de fapt sa retragi bani de la bancomat Ce comisioane au Banca Transilvania ING Raiffeisen BCR BRD
Ce comisioane percep unele bănci pentru a scoate bani din bancomat cu cardul. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Zilnic, milioane de români extrag bani de la bancomat pentru a dispune de ei cash. Așadar, am putea spune că bancomatul este un obiect indispensabil în zilele noastre. Ați observat cum de multe ori vi se percepe un comision pentru a scoate sumele dorite de pe card.

Ce comisioane percep băncile pentru a extrage bani din bancomat

Băncile îți iau un comision atât pentru bancomatele din țară, cât și pentru cele din afară. Acest tarif variază de la o bancă la alta, adică poate fi mai mare sau mai mic. De exemplu, ți se ia un comision dacă vrei să scoți bani de pe card de la o bancă distinctă de cea a cardului.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă vei opta pentru un bancomat care aparține de banca unde ți-ai făcut cardul, comisionul nu mai este necesar. În rest, dacă omiți acest avantaj, asumă-ți faptul că vei achita în mod inutil 3, 5 lei, 2, 5 lei sau 0,5% din suma pe care o vrei în mână.

Totodată, află că pentru cardurile de credit comisioanele sunt mai mari, așa că ai face bine dacă nu ai extrage bani de pe el. Cele mai mari nouă bănci din țară vor un comision între 0% și 1,5%. Iată ce procent solicită băncile: BCR, BRD, Raiffaisen, ING sau Banca Transilvania.

ADVERTISEMENT

Ce comision percep BCR, BRD, Raiffaisen, ING sau Banca Transilvania

Banca Transilvania nu va lua niciun comision propriului client, în schimb, pentru alte bănci va lua 0, 5%, 2, 5 sau 3, 5 lei. BCR acționează la fel ca Banca Transilvania când vine vorba de clienții proprii, dar pentru restul va lua 1%, adică minim 15 lei, potrivit unei analize a zf.ro

BRD nu aplică aceeași regulă ca a Băncii Transilvania sau a BCR față de clienții cu contul la ei, ci solicită un comision de 0,2%, adică minim 0, 9 lei. Ceilalți indivizi vor fi nevoiți să lase băncii 1% din suma lor plus alți 7 lei. Așadar, iată o sumă destul de mare.

ADVERTISEMENT

Raiffeisen Bank în schimb, oferă ambele opțiuni clientului fidel, adică un comision de 0% sau 1%, minim 10 lei. Persoanele care aparțin de alte bănci vor avea ghinionul să lase la Raiffeisen Bank un comision de 1, 5 %, așa că trebuie să se asigure și că dispun de un fond suficient pe card, căci comisionul poate fi uneori mai mare decât banii pe care îi mai aveți,

ING Bank percepe tot comisioane diferite clienților proprii. Adică 0 sau 1%. Pentru cei străini costul este de 0-5 lei. Pe lângă toate acestea, aflați și ce sume maxime vă permit unele dintre aceste bănci să scoateți, într-o zi, de pe card.

ADVERTISEMENT

Câți bani cash poți scoate de pe card într-o zi

Și în această situație băncile au reguli diferite. La BCR, de exemplu, poți extrage inițial de la bancomat până în 3.000 de lei într-o zi. Pe parcurs, pragul se poate extinde până la 10.000 de lei. Banca Transilvania permite în primă fază 5.000 de lei, dar mai târziu 9.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: