Life

Ce trebuie să știe românii care locuiesc la parterul blocului. Pot fi scutiți de plata acestui lucru

Informațiile care trebuie să ajungă la toți românii care locuiesc la parterul blocului. Pot chiar să scape de plata acestui lucru.
31.01.2024 | 19:33
Ce trebuie sa stie romanii care locuiesc la parterul blocului Pot fi scutiti de plata acestui lucru
Ce trebuie să știe toți românii care stau la parterul blocului. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Viața la bloc include anumite reguli. Nu doar că trebuie să te strădui să păstrezi o relație cel puțin ok cu vecinii, dar mai sunt necesare și anumite costuri. Ei bine, cei care locuiesc la parterul blocului, se pot sustrage de la plata unor servicii.

Informația pe care trebuie să o știe toți românii care stau la parterul blocului

Românii care locuiesc la parterul blocului trebuie să cunoască această informație, foarte utilă în anul 2024. Este știut faptul că locatarii sunt obligați să achite costuri, de multe ori facturile fiind foarte mari. 

ADVERTISEMENT

Dar cu toate acestea, există câteva costuri care ar putea evitate de cei care locuiesc în apartamentele de la parter. De pildă, ei trebuie să fie scutiți  de sumele cerute pentru întreținerea sau reparația liftului din scara de bloc.

Pentru că este clar că nu beneficiază de această utilitate, este clar că nu au motive pentru care să suporte costurile aferente. De altfel, și cei de la etajul unu au dreptul la acest tratament.

ADVERTISEMENT

De fapt, legea care reglementează toate costurile impuse de viața la bloc este Legea 196/2018. Aceasta presupune că taxele pentru lift se regăsesc  în valoarea întreținerii lunare.

Însă, tot ea este care ofere diferite portițe locuitorilor de la parterul blocului. Scutirea este implementată pe baza unei decizii luate de Adunarea generală a proprietarilor, la solicitarea celor în cauză, notează evz.ro. 

ADVERTISEMENT

Ce costuri presupune folosirea ascensorului

De altfel, costurile folosirii ascensorului sunt împărțite în două categorii mai exact energia electrică și cheltuieli destinate întreținerii și reparațiilor liftului din scara de bloc.

În general, în factura la energie nu este trecut detaliat, consumul pentru fiecare facilitate, ci valoarea totală este împărțită la toți proprietarii care își duc viața la bloc. În aceste condiții, reparațiile pot fi suportate doar de cei care folosesc liftul.

ADVERTISEMENT

Cei care locuiesc la parter, la subsol sau primul etaj pot solicita scutirea de la plata costurilor asociate ascensorului în bloc. Dacă cererea este acceptată, atunci locatarii sunt scutiți de cheltuieli.

ADVERTISEMENT
Tags: