Life

Anunţ important pentru românii cu centrale termice de apartament. Facturile ar putea fi foarte mari dacă nu faceţi urgent câteva lucruri

Anunţ important pentru românii cu centrale termice de apartament. Facturile de la gaz ar putea fi foarte mari dacă nu facem unele schimbări.
21.09.2023 | 19:11
Anunt important pentru romanii cu centrale termice de apartament Facturile ar putea fi foarte mari daca nu faceti urgent cateva lucruri
Anunţ important pentru românii cu centrale termice. Foto Romstal
ADVERTISEMENT

Anunţ important pentru românii cu centrale termice de apartament. Facturile ar putea fi foarte mari în această iarnă dacă nu apelăm la acest truc.

Anunţ important pentru românii cu centrale termice

Românii care au centrale termice trebuie să știe câteva lucruri înainte de venirea sezonului rece. Facturile pot fi unele foarte mari, așa că ar trebui să fim atenți.

ADVERTISEMENT

Cei de la E.On România au dat câteva sfaturi pentru a avea facturi mai mici la gaze, dar și la curentul electric. Spre exemplu, un sfat util pentru cei care au centrală este să reducem temperatura cu un grad la termostat.

În acest fel, vom economisi 6% din consumul la gaz. Și noaptea am putea să ținem o temperatură mai mică, spun ei. Circa 18 grade ar fi suficiente pentru o noapte liniștită. Mulți români nu sunt însă de acord și spun că au nevoie de cel puțin 21 de grade în casă ca să se simtă bine.

ADVERTISEMENT

„Reducem temperatura setată la termostat cu un grad care ne poate salva până la 6% la consumul de gaz. Se spune că noaptea, e sănătos să dormim pe 17-18°C,  o temperatură ideală și dacă lipsim de acasă câteva ore bune”, au spus cei de la E. On România.

Trucuri pentru facturi mai mici pentru centralele pe gaz

Alte sfaturi sunt să nu acoperim niciodată caloriferele. Indiferent despre ce este vorba, radiatoarele trebuie să aibă mereu locul liber pentru că altfel căldura va fi obturată inutil.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat în acest sens este să nu obturăm căldura nici în alte moduri, cu mobilă pusă prea aproape de sursele de căldură.

„Nu acoperim radiatoarele cu rufe sau perdele. Căldura emisă de acestea este obturată inutil, iar centrala va funcționa mai mult doar pentru a ridica temperatura din încăpere la cea setată de termostat”, sfătuiește compania.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat legat de economisirea consumului de gaze iarna este legat de făcutul mâncării: „Când gătim, e bine să folosim vase de aceeași dimensiune cu ochiurile aragazului sau diametrul plitelor”, spun cei de la E.On.

ADVERTISEMENT