News

Ce trebuie să știe românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin. Metoda prin care aparatele pot fi păcălite să dea 50 de bani pentru PET-urile din afara programului

Ce trebuie să știe cei care returnează ambalajele contra garanție la punctele de colectare. Cum pot fi păcălite aparatele să dea 50 de bani
20.04.2024 | 17:57
Ce trebuie sa stie romanii care returneaza ambalajele contra garantie la magazin Metoda prin care aparatele pot fi pacalite sa dea 50 de bani pentru PETurile din afara programului
Ce trebuie să știe românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin. Foto Market Manager RetuRo
ADVERTISEMENT

Românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin au găsit o metodă prin care pot păcăli aparatele să dea 50 de bani, chiar și pentru PET-urile care nu fac parte din program. Cum este posibil acest lucru?

Metoda prin care pot fi păcălite aparatele de cei care returnează ambalajele contra garanție

Sistemul de Garanție-Returnare a fost implementat, în România, la finalul lunii noiembrie a anului trecut. Cum nicio schimbare majoră nu apare fără dificultăți, asta s-a întâmplat și în acest caz.

ADVERTISEMENT

După ce românii s-au plâns că au întâmpinat probleme în momentul returnării ambalajelor la punctele de colectare, acum aflăm că alții, mai inventivi, au găsit o soluție prin care pot returna chiar și PET-urile care nu sunt incluse în program.

Pentru fiecare ambalaj de plastic, sticlă sau doză de aluminiu, care conține logo-ul SGR, returnată la aparatele de colectare, românii primesc 50 de bani. Ei bine, unii dintre ei au descoperit că pot obține garanția returnând inclusiv și produsele care nu sunt înscrise în SGR.

ADVERTISEMENT

Un internaut a postat un filmuleț pe TikTok în care arată cum a făcut acest lucru. El a printat un cod de bare al unui produs cu logo-ul SGR, pe care apoi l-a lipit pe o sticlă de plastic ce nu conținea respectivul logo.

Apoi ar fi „păcălit” aparatul SGR, reușind să primească cei 50 de bani. Potrivit Libertatea, această metodă ar funcționa, ambalajele cu codul de bare xeroxat și lipit pe sticle, care nu sunt eligibile pentru garanție, fiind acceptate la punctele de colectare „fără nicun fel de probleme”.

ADVERTISEMENT

Peste 50 la sută dintre consumatorii români returnează ambalajele

Recent, un studiu a fost realizat de Kantar la cererea RetuRo, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare din România. Acesta arată nivelul de implicare al românilor la SGR. 58 la sută dintre consumatori au returnat deja ambalaje de cel puțin trei ori de la debutul proiectului.

Dintre aceștia, 25 la sută returnează constant PET-urile la punctele de colectare. De altfel, 96 la sută dintre români cunosc acest sistem, iar 70 la sută îl văd drept o bună soluție pentru colectare și reciclare.

ADVERTISEMENT

„Acest studiu ne confirmă faptul că românii au o preocupare reală pentru mediul înconjurător și își doresc să se implice și să recicleze. Sistemul de Garanție-Returnare le oferă un instrument accesibil și practic prin care pot face acest lucru”, a informat Gemma Webb, CEO și Președinte RetuRO SGR.

 

ADVERTISEMENT