Simona Halep

Ce urmează pentru Simona Halep după retragerea de la Miami. Fed Cup, din nou sub semnul întrebării

27.03.2021 | 19:18
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa retragerea de la Miami Fed Cup din nou sub semnul intrebarii
Simona Halep anunţase că va juca împotriva Italiei, în FedCup. Accidentarea i-ar putea schimba planurile. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a retras de la Miami din cauza unei accidentări la umăr pe care a acuzat-o în partida contra Carolinei Garcia, din turul 2. Românca trebuia să joace astăzi, de la ora 23:00, cu Anastasija Sevastova.

“Îmi pare rău că trebuie să mă retrag din ambele probe la Miami, dar accidentarea nu mă lasă să continui așa cum mi-aș dori. Sunt tristă că nu pot continua, îmi doream să vin să joc aici la cel mai bun nivel. Sper că voi putea să revin la anul, mai sănătoasă și mai puternică”, a scris Halep pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a jucat foarte puțin în 2021, an în care accidentările par să nu îi mai dea pace. La Miami, românca a mers după mai bine o lună de pauză. Ultima competiție la care participase era Australian Open. Și la Antipozi au fost probleme medicale pentru Halep, care a acuzat dureri de spate.

Simona Halep, niciun meci până la barajul de Fed Cup contra Italiei. Mai merge la Cluj?

Turneul de la Miami coincide și cu încheierea sezonului de hard pentru Simona Halep. Care revine în România pentru a-și continua recuperarea. Teoretic, următoarele meciuri ale Simonei ar fi la Cluj, în Fed Cup, contra Italiei, pe 16-17 aprilie.

ADVERTISEMENT

“O să încep cu partea în care am declarat anul trecut în decembrie că nu o să joc Fed Cup, că am turneu săptămână de săptămână și aș fi vrut să fiu cât se poate de fresh la Jocurile Olimpice.

Dar, nejucând luna aceasta deloc, am avut timp să mă odihnesc, să mă recuperez și vreau să spun că o să joc Fed Cup”, a declarat Simona Halep în urmă cu doar câteva zile.

ADVERTISEMENT

Patru competiţii importante pentru Simona Halep pe zgură: Stuttgart, Madrid, Roma şi Roland Garros

Problemele întâmpinate la Miami pun din nou sub semnul întrebării prezența Simonei Halep la Cluj. Jucătoarea de pe locul 3 WTA va lua o decize în următoarele zile, în funcție de felul în care decurge recuperarea la umăr.

După Fed Cup, Simona Halep ar trebui să meargă la Stuttgart, pentru un turneu de WTA 500, tot pe zgură. Pentru ca la finalul lunii aprilie să aducă şi una dintre competiţiile favorite ale Simonei, turneul de la Madrid: 29 aprilie – 8 mai.

ADVERTISEMENT

Sezonul de zgură ar continua cu turneul de la Roma, unde Simona îşi apără titlul obţinut în 2020. Perioada 10-16 mai. Iar pe 23 mai ar urma să se dea startul la Roland Garros, turneul de Grand Slam favorit al româncei.

ADVERTISEMENT