Life

Cea mai bună soluție pentru îngrijirea părului. Este recunoscută pentru proprietățile sale benefice și ușor de pregătit acasă cu un simplu condiment din bucătărie

Care e cea mai bună metodă pentru un păr frumos și luminos. Ingredientul care are avantaje importante datorită compușilor săi.
06.01.2024 | 17:05
Cea mai buna solutie pentru ingrijirea parului Este recunoscuta pentru proprietatile sale benefice si usor de pregatit acasa cu un simplu condiment din bucatarie
Care e cea mai bună metodă pentru un păr frumos și luminos. Ingredientul care are avantaje importante datorită compușilor săi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cea mai bună soluție pentru îngrijirea părului. Este recunoscută pentru proprietățile sale benefice și ușor de pregătit acasă cu un simplu condiment din bucătărie. În ultima perioadă trucul a fost la mare căutare printre femei, pe rețelele de socializare.

Care e cea mai bună metodă pentru un păr frumos și luminos. Ingredientul care are avantaje importante datorită compușilor săi

Care e cea mai bună metodă pentru un păr frumos și luminos. Ingredientul care are avantaje importante datorită compușilor săi. Acest remediu natural are rezultate uluitoare. Cele care l-au folosit au declarat că firul de părul este mult mai sănătos.

ADVERTISEMENT

De asemenea, podoaba capilară a crescut mai repede și nici nu s-au mai confruntat cu căderea părului. Dovezile științifice susțin aceste afirmații, cercetătorii descoperind că funcționează de minune în cazul persoanelor care suferă de alopacie.

A devenit atât de popular în ultima perioadă încât a fost creat și un hashtag denumit #rosemarywater. Până acum a adunat peste 700 milioane de vizualizări pe TikTok, remediul DIY fiind simplu și foarte rentabil.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de apa de rozmarin care funcționează pentru că are compuși fenolici puternici și cunoscuți pentru proprietățile lor. Printre aceștia se numără acidul cafeic și acidul rosmarinic care au beneficii antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante.

În plus, acești compuși cresc fluxul sanguin. Aceste efecte fac din apa de rozmarin o terapie surprinzătoate pentru diverse afecțiuni ale scapului și ale pielii. Studiile arată că uleiul de rozmarin este ideal pentru tratarea alopeciei androgenetice.

ADVERTISEMENT

Cum se face apa de rozmarin acasă

Apa de rozmarin se pregătește foarte simplu și ușor în propria bucătărie, cu numai două ingrediente. Healthnews arată că este vorba de un lichid infuzat cu proprietățile benefice ale plantei de rozmarin. Se obține prin infuzarea frunzelor.

Metoda de preparare este asemănătoare cu pregătirea unui ceai, motiv pentru care mai este denumită și ceai de rozmarin. E nevoie doar de câteva frunze proaspete sau uscate de rozmarin, precum și apă distilată sau filtrată.

ADVERTISEMENT

Se folosește după șamponare, ca o clătire finală. Se masează ușor scalpul și se lasă să acționeze preț de câteva minute. Se îndepărtează cu apă curată și călduță. De asemenea, apa de rozmarin mai poate fi folosită și ca un spray pentru scalp.

În această situație este nevoie de un recipient cu pulverizator în care se pune soluția. Se aplică pe scalpul curat și uscat înainte sau după uscarea părului. Apa de rozmarin controlează sebumul și grăsimea în exces.

Totodată, foarte multe femei obișnuiesc să utilizeze apa de rozmarin și ca un masaj. Scalpul se masează cu câteva picături din această soluție înainte de somn. Procesul are rolul de a stimula circulația și îmbunătățește sănătatea scalpului.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, apa de rozmarin poate fi extrem de bună în reducerea și prevenirea mătreții. De asemenea, este ideală pentru un scalp uscat pentru că ajută la menținerea unui scalp mai echilibrat.

ADVERTISEMENT
Tags: