Life

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului oferite de Sorin Stratulat, stilistul vedetelor: „Șamponul este echivalentul demachiantului”

Sorin Stratulat, stilistul vedetelor, a oferit sfaturi prețioase pentru îngrijirea părului acasă. Află care sunt trucurile specialistului pentru o hidratare intensă și corectă.
09.05.2022 | 11:27
Sfaturi pentru ingrijirea corecta a parului oferite de Sorin Stratulat stilistul vedetelor Samponul este echivalentul demachiantului
Sfaturile lui Sorin Stratulat, stilistul vedetelor, pentru un păr hidratat. Foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un păr bogat și sănătos ajută o femeie să fie mai încrezătoare. Hidratarea reprezintă unul dintre cei mai importanți pași atunci când vine vorba de îngrijirea podoabei capilare. Deși pare simplu, uneori se fac greșeli semnificative în acest proces, ceea ce duce la diminuarea rezultatelor.

Sfaturi pentru o hidratare corectă a părului oferite de Sorin Stratulat, stilistul vedetelor

Sorin Stratulat este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, el a realizat numeroase editoriale de beauty și se ocupă de coafurile unora dintre cele mai cunoscute persoane din România.

ADVERTISEMENT

Pe lista de clienți a lui Sorin Stratalat se numără Antonia, Adelina Pestrițu, Mira și chiar Simona Halep. Stilistul a oferit o serie de sfaturi utile, care să ajute femeile să aibă grijă de părul lor și să îl hidrateze corect.

Părul se încurcă atunci când nu e hidratat

Conform lui Sorin Stratulat, în mod normal, părul conține apă în proporție de 10-15%. O modalitate prin care cineva își poate da seama dacă părul său este suficient de hidratat, este să încerce să-l pieptene cu degetele.

ADVERTISEMENT

„Când părul se încurcă și degetele se opresc, înseamnă că nu este chiar atât de hidratat pe cât ar trebui să fie. Dacă nu este suplu, dacă nu se mai mișcă cum îți place ție, dacă pare încărcat chiar dacă tu ai făcut tot ce trebuia să faci, acestea sunt semne”, a dezvăluit Sorin Stratulat.

Totuși, pentru a fi precis, acest test trebuie făcut atunci când părul nu este coafat, de preferință după ce a fost spălat și uscat.

ADVERTISEMENT

Acidul hialuronic, ingredientul cheie al produselor pentru păr

Când vine vorba de produsele de îngrijire, acestea trebuie alese după un ingredient cheie, și anume acidul hialuronic. Până acum folosit adesea în dermatologie, această substanță începe să fie apreciată și în alte domenii.

Proprietățile de hidratare ale acidului hialuronic sunt neașteptate. O singură picătură poate să mențină până la 1000 de picături de apă. De asemenea, pentru păr, acesta are efect densificator.

ADVERTISEMENT

Rutina de îngrijire corectă a părului pentru a menține hidratarea

Produsele de îngrijire pentru păr ar trebui schimbate în momentul în care se observă faptul că acesta duce lipsă de hidratare.

„În momentul în care tu ai constatat că părul tău are nevoie de hidratare, atunci trebuie șamponat de două ori. Ideal este să faci asta cu un șampon care să protejeze hidratarea, nu să o scoată și să o elimine din firul de păr. Șamponul este echivalentul demachiantului”, a afirmat Sorin Stratulat, recent, în emisiunea Vorbește lumea.

Totodată, stilistul vedetelor a dezvăluit care este diferența dintre balsam și mască. Astfel, pentru părul fin se recomandă utilizarea unui balsam, iar pentru cel gros se folosește masca. Pentru rezultate optime, Sorin Stratulat este de părere că, la final, trebuie folosit un spray tip leave-in.

Masca și balsamul de păr se folosesc după fiecare spălare

O altă informație oferită de Sorin Stratulat este aceea că masca și balsamul se folosesc după fiecare spălare. Totuși, nu este adevărat că acestea trebuie ținute în păr ore întregi pentru a avea efect. Prin urmare, sunt de ajuns și 2-3 minute, cu mențiunea că măcar o dată pe săptămână timpul să fie prelungit la cel puțin 5 minute.

 

ADVERTISEMENT