Life

Cea mai gustoasă mămăligă. Care este ingredientul care nu trebuie să lipsească

Cum se face cea mai bună mămăligă. Ce produs trebuie să folosești întotdeauna ca să fie fină și gustoasă. Îl ai deja în frigider.
07.10.2022 | 18:21
Cea mai gustoasa mamaliga Care este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca
Cea mai bună mămăligă. Ce produs trebuie să folosești să fie fină și gustoasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai gustoasă mămăligă are nevoie de un ingredient folosit foarte des în bucătărie. Este vorba de un produs care nu trebuie să lipsească dacă vrei să te bucuri de un preparat culinar tradițional cu un gust special.

Cea mai bună mămăligă. Ce produs trebuie să folosești să fie fină și gustoasă

Mămăliga este un produs culinar foarte îndrăgit de români și care merge de minune alături de mâncăruri precum: sarmale, varză cu carne sau fripturi la cuptor. Dacă nu știi cum să o faci gustoasă FANATIK îți spune un secret!

ADVERTISEMENT

Ingredientul care nu trebuie să lipsească este untul. În felul acesta produsul final va fi unul fin, cremos și cu un gust inedit. Cu siguranță, de acum înainte nu vei uita să adaugi câteva mici cuburi în timpul preparării.

Ingrediente pentru mămăligă cu unt:

  • 500 ml de apă
  • 180 grame de mălai de calitate
  • 100 grame de unt
  • o linguriță de sare.

Mod de preparare. Cum se face mămăliga cu unt:

  1. Mămăliga se pregătește de obicei într-un tuci sau vas care nu lipește
  2. Vasul e foarte important atunci când ne apucăm de realizat acest produs culinar tradițional
  3. Pont: la o cană de mălai se folosesc mereu 3-4 căni de apă, în funcție de cât de moale doriți să fie la final
  4. Primul pas este să puneți apă la fiert împreună cu un praf de sare și puțin mălai
  5. Când apa începe să fiarbă se adaugă și restul de mălai
  6. Când mămăliga este aproape gata se adaugă cuburile de unt
  7. Se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. În caz contrar acestea vor fi pline de mălai nefăcut
  8. Mămăliga nu trebuie lăsată să se lipească de vasul în care se face
  9. Se amestecă constant, iar la final se răstoarnă pe o farfurie sau un blat de lemn
  10. Se servește caldă alături de mâncarea preferată
  11. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT