Life

Cea mai ieftină destinație de vis din Europa. Te simți ca în Maldive, dar cu bani mai puțini

Cea mai ieftină destinație de vis din Europa merită văzută măcar odată. Depășește cu mult insulele grecești și te simți mai bine decât în Maldive aici.
14.10.2023 | 16:14
Cea mai ieftina destinatie de vis din Europa Te simti ca in Maldive dar cu bani mai putini
Cea mai ieftină destinație de vis din Europa. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai ieftină destinație de vis din Europa te va surprinde chiar și pe tine. Un studiu recent arată că este cu mult peste Corfu, Sardinia, dar și alte insule adorate de altfel de români.

Cea mai ieftină destinație de vis din Europa.

Cea mai ieftină destinație de vis din Europa are peste 100 de plaje. Mai mult de atât, mai bine de 88 dintre acestea au steag albastru, astfel că te poți bucura de soare, nisip fin, dar și o apă curată.

ADVERTISEMENT

Și nu doar vara poți opta pentru acest loc de vis, ci și toamna, având în vedere că temperaturile sunt destul de crescute. Nu vă mai ținem pe jar și vă spunem că este vorba despre Algarve, Portugalia.

Conform celor de la The Sun, Algarve, din Portugalia, a fost desemnată “cea mai bună destinație de plajă din Europa” în cadrul ediției din acest an a World Travel Awards (WTA). Și totuși cât de ieftină este?

ADVERTISEMENT

Șapte nopți de cazare aici costă în jur de 500 de lei. Evident, depinde de locul ales. De asemenea, poți face o mulțime de lucruri, astfel că nu vei regreta alegerea. Iar asta o spune chiar o tânără care a vizitat insula și a rămas uimită.

Mâncare accesibilă la preț, dar și peisaje pe măsură

„Am avut norocul să vizitez Algarve chiar înainte de sezonul de vârf. Praia do Camilo, una dintre plajele populare prezentate adesea pe rețelele de socializare. Se ridică la înălțimea așteptărilor cu o apă de un albastru strălucitor.

ADVERTISEMENT

Am dat și eu peste câteva dintre insulele mici din largul coastei hotspotului portughez, care aveau nisip auriu, cochilii frumoase și abia dacă erau aglomerate. Insula Barretta este nelocuită, dar găzduiește un restaurant uimitor, Estamine. Acesta servește pește proaspăt și preparate din bucătăria locală”, a spus aceasta, potrivit The Sun.

Cea mai ieftină destinație de vis din Europa nu are doar cazare ieftină, ci și mâncare accesibilă la preț. Tânăra povestește că un vin costă în jur de 10 lei, adică două lire sterline. Totodată, există o gamă largă de baruri și de cluburi accesibile pentru oricine.

ADVERTISEMENT

„Restaurantul Habito de pe site-ul Habito servește mâncare portugheză autentică, de asemenea, cu puncte de atracție fiind humus de avocado și burta de porc. Iar dacă vă doriți altceva în afară de plaje, există o viață de noapte uimitoare, cu baruri și cluburi în Lagos și Albufeira”, a mai adăugat acesta.

ADVERTISEMENT