Life

Locul de poveste din România pentru a te bucura de concediu, toamna. Aici se întâlnesc Dunărea și Marea Neagră 

Destinația de poveste din România unde te poți bucura toamna de un concediu perfect. Aici, Dunărea se varsă în Marea Neagră.
03.10.2023 | 20:10
Locul de poveste din Romania pentru a te bucura de concediu toamna Aici se intalnesc Dunarea si Marea Neagra
Acest loc, ideal pentru un concediu. Sursa foto: Discover Dobrogea, facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă nu ți-ai luat concediul pe acest an, încă, iată o destinație din România, unde te poți bucura de timpul tău liber. Este vorba despre un oraș care se întinde de-a lungul Dunării, iar aici poți avea parte de un adevărat spectacol al naturii, deoarece fluviul se întâlnește cu Marea Neagră și se varsă, de fapt, în aceasta.

Destinația din România ideală pentru un concediu pe timp de toamnă

Locul este de-a dreptul de poveste, cu toate că nu are o populație foarte mare, ci doar de aproape 4.000 de locuitori. Află și că aici nu poți ajunge cu mașina, deoarece destinația nu este legată de rețeaua de drumuri din țară. Singura modalitate de transport este doar cea pe apă, adică pe Dunăre sau pe Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Sulina este orașul din România pe care neapărat trebuie să-l vizitezi, oricând, indiferent de anotimp. Situat în județul Tulcea, din regiunea Dobrogei, la doar patru metri deasupra nivelului mării, te va impresiona prin peisajele sale și mai ales prin faună.

Mulți cataloghează acest braț al Dunării drept o minune a naturii. Ai posibilitatea de a te plimba cu barca sau cu caiacul prin Delta Dunării, poți face safari prin pădure și gusta din pește proaspăt. De asemenea, te vor fascina răsăriturile și apusurile Soarelui.

ADVERTISEMENT

Soarele răsare din Marea Neagră și apune în Dunăre, moment pe care îl vei imortaliza în mod sigur la cât de mult te va încânta. Și, pe lângă toate acestea, poți face plajă, dacă va fi vreme caldă, pe Plaja Sulina și ulterior să te îndrepți către restaurantele din zonă, pentru a gusta din bucate de ale locului.

Plaja din Sulina are cel mai fin nisip din Europa

Pe Plaja din Sulina ar exista și cel mai fin nisip din întreaga Europă. Nu te va deranja la atingere, deoarece este mărunt precum cel dintr-o clepsidră. Culoarea este apropiată de alb și va fi o reală plăcere să pășești lin prin el, admirând Dunărea și Marea Neagră la un loc.

ADVERTISEMENT

Puțini știu că în Sulina există și Palatul Comisiei Europene a Dunării, clădire care a fost sediul Comisiei Europene a Dunării, până în 1921.  Tot în acest orășel ai ocazia să vizitezi și un cimitir maritim. Unic atât în România, cât și în Europa.

În cimitir își au locul de veci persoane importante din Comisia Europeană a Dunării, inginerul Carl Kuhl sau un cuplu de îndrăgostiți, format dintr-o prințesă și un prinț din Grecia. Și farul vechi este un alt obiectiv turistic important.

ADVERTISEMENT

Farul vechi din Sulina de pe malul drept este situat în apropierea vărsării Dunării în Marea Neagră. Nu mai este utilizat de foarte mulți ani, fiind scos din funcțiune odată cu lucrările de prelungire în mare a digurilor gurii Canalului Sulina. Acestea s-au efectuat în 1922. Ca să te asiguri că nu vei rata nimic de vizitat, apelează la un ghid local!

ADVERTISEMENT