Life

Cea mai mare greșeală din avion care poate fi mortală. Detaliul pe care niciun însoțitor de zbor nu ți-l va spune niciodată

O greșeală din avion poate fi mortală. Niciun însoțitor de zbor nu îți va spune vreodată acest detaliu, însă e bine să îl cunoști.
24.08.2023 | 11:45
Cea mai mare greseala din avion care poate fi mortala Detaliul pe care niciun insotitor de zbor nu til va spune niciodata
Cea mai mare greșeală din avion poate fi mortală. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O simplă greșeală din avion poate fi mortală. Niciun însoțitor de zbor nu îți va spune însă niciodată acest detaliu. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să îl iei în calcul, atunci când călătorești cu avionul.

Cea mai mare greșeală din avion care poate fi mortală

Jay Roberts, un fost membru senior al echipajului de cabină pentru Emirates, care conduce popularul Fly Guy’s Cabin Crew Lounge, a explicat cum o simplă greșeală în avion se poate dovedi a fi mortală.

ADVERTISEMENT

Este vorba mai degrabă despre un dispozitiv de salvare a vieții. Dacă este folosit în mod greșit, aceste poate duce la o reală tragedie. Despre ce este vorba? Despre toboganele de urgență.

Acestea sunt instalate pe avioane pentru a salva vieți în cazul rar în care o aeronavă se prăbușește. Ele oferă practic pasagerilor o modalitate de a coborî din cabină la sol. Deși sunt extrem de utile, dacă sunt utilizate în mod greșit, toboganele se pot dovedi mortale.

ADVERTISEMENT

Jay Roberts a explicat că activarea accidentală a toboganului de urgență este un lucru de care echipajul de cabină “se teme”. O astfel de greșeală poate fi mortală și chiar generează stres pentru însoțitorii de zbor.

Sfatul unui însoțitor de zbor

„Chiar și cu mai multe verificări și echilibre care implică mai multe persoane pentru a se asigura că toboganele nu se deschid accidental, tot se întâmplă incidente. Iar la companiile aeriene mai mari, acestea se întâmplă de mai multe ori pe an și costă companiile aeriene zeci de mii de euro pentru reambalare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că este costisitoare, provoacă o mare jenă în rândul colegilor, fiind cunoscut ca fiind acel echipaj care “a ratat un tobogan”, greșeala reprezintă un pericol real pentru siguranță”, a declarat pentru MailOnline, arată Mirror.

Dincolo de această greșeală care poate fi mortală, fostul însoțitor de zbor mai bine cu niște detalii interesante. Mai exact, acesta spune că avioanele comerciale trebuie să fie capabile să evacueze toți pasagerii în 90 de secunde.

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil, toboganele de urgență sunt menținute sub o presiune suficientă. Acest lucru le permite să se umfle în câteva secunde. Pe de altă parte, dacă cineva se află în calea aparatului și nu se așteaptă la desfășurare, forța ar putea să îl ucidă.

Deși până acum nu există niciun deces înregistrat, oamenii au fost la un pas distanță să facă această greșeală mortală. Atunci când un zbor Asiana a aterizat forțat în 2013, impactul a făcut ca două dintre tobogane să se desfășoare.

Drept urmare, o pereche de însoțitori de bord a ajuns să fie prinsă lângă ieșiri. Datoria unei acțiuni rapide a unuia dintre colegii lor, care a folosit un topor pentru a dezumfla toboganul, aceștia au fost salvați.

Jay a explicat că există protocoale stricte și complicate pentru a evita ca toboganele să se desfășoare din greșeală. Asta nu înseamnă însă că nu se poate întâmpla și ceva mai rău.

ADVERTISEMENT