Life

Ce este interzis să faci în avion, deși în regulament nu scrie. Greșeala pe care mulți pasageri o comit

Tu știi ce e interzis faci în avion, deși în regulament nu este prevăzut acest lucru? Mulți pasageri fac această greșeală fără să își dea seama.
23.08.2023 | 12:55
Ce este interzis sa faci in avion desi in regulament nu scrie Greseala pe care multi pasageri o comit
Ce este interzis să ai la tine în avion, deși în regulament nu scrie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi ce e interzis să faci în avion, deși în regulament nu este prevăzut acest lucru? Mulți pasageri comit o astfel de greșeală, iar un însoțitor de zbor trage un semnal de alarmă în acest sens.

Ce este interzis să faci în avion, deși în regulament nu scrie

Și totuși ce e interzis să faci în avion? Poate vrei să economisești niște bani și aduci propria băutură la bordul navei. Aceasta poate fi achiziționată de la magazinele disponibile după ce bagajul tău de mână a fost verificat.

ADVERTISEMENT

Deși în regulament nu este menționat că e interzis să bei în avion propria băutură, află că acest gest îți poate crea mari probleme. Un însoțitor de zbor spune faptul că multe persoane aleg să își cumpere băuturi din magazinele duty-free.

Mai apoi, acestea ajung aș fie amestecate și consumate în timpul unui zbor. Acest lucru însă este descurajat de numeroase companii aeriene. Și sunt șanse mari ca un însoțitor de zbor să îți și atragă atenția. Deși poate nu ai observat, ești monitorizat atunci când bei alcool în timpul zborului.

ADVERTISEMENT

„Noi monitorizăm consumul de alcool al pasagerilor noștri și urmărim cât de mult a băut fiecare persoană, mai ales dacă aceasta continuă să comande băuturi pe măsură ce zborul avansează.

De aceea, unele companii aeriene sunt destul de mulțumite că pasagerii își pot bea singuri băutura, dar numai dacă personalul de cabină este cel care toarnă băuturile”, a spus un însoțitor de zbor, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Sfaturile unui însoțitor de zbor

Ce se întâmplă dacă ai ai la tine în avion acest lucru interzis? Contează și atitudinea. Însoțitorul de zbor spune că în momentul în care un pasager devine indisciplinat, din cauza consumului de alcool, acesta poate fi reținut.

De asemenea, mulți nu iau în calcul nici ce se întâmplă atunci când consumă alcool în avion. Din cauza presiunii scăzute a aerului în timpul unui zbor, băuturile alcoolice pot avea un efect puternic.

ADVERTISEMENT

„Dacă pasagerii devin indisciplinați după ce au băut câteva pahare, avem tot dreptul să-i reținem. Iar acest lucru este mult mai probabil să se întâmple dacă v-ați servit singur în propriul minibar.

Presiunea mai scăzută a aerului din avion înseamnă că te poți îmbăta mult mai repede în aer decât la sol, astfel că băuturile alcoolice mai puternice te vor afecta mai mult decât în mod normal”, adaugă sursa citată.

În anumite țări lucrurile pot fi și mai grave de atât. Se pot aplica amenzi și chiar și pedepse cu închisoare. Tocmai din acest motiv, însoțitorul de zbor îi avertizează pe pasageri să nu facă în avion acest gest interzis. Sunt șanse mari de asemenea ca în viitor, accesul lor într-un avion să fie restricționat.

ADVERTISEMENT