News

Cum arată cea mai scumpă cazare de pe AirBnB. Un sejur de trei nopți te costă cât un apartament bun în București! Galerie foto

Cea mai scumpă cazare de pe AirBnb te va face să privești prețul de două ori, doar ca să te asiguri că nu e vreo greșeală strecurată în cifrele pe care le vezi.
12.02.2022 | 11:49
Sursa foto: AirBnb.
ADVERTISEMENT

Pe AirBnb găsești tot felul de cazări, unele mai interesante decât celelalte. Sigur, poți să dai și de lucruri care să nu-ți priască prea mult, însă sistemul de ratinguri din aplicație ar trebui să te ajute să faci o alegere bună.

La polul opus, găsești și cazări care au prețuri la care te vei uita de două ori, ca să fii sigur că ai citit bine de prima dată. Astfel se întâmplă cu o cazare din Mexic, cea mai scumpă de pe AirBnb și, cu siguranță, una dintre cele mai scumpe din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Casa Tau din Puna Mita este creația a doi arhitecți importanți din Mexic, însă nu asta a adus celebritate resortului. Renumele se datorează apariției acestui loc în sezonul 1 din serialul Too Hot to Handle, difuzat de Netflix.

Acest resort este compus, de fapt, din cinci vile, iar acestea pot găzdui până la 27 de vizitatori. În total, Casa Tau are 12 dormitoare și 16 băi, suficiente cât să deservească orice configurație turistică.

ADVERTISEMENT

Cât te costă să închiriezi Casa Tau? Pentru un sejur de 3 nopți (pentru că acesta este minimul pe care-l poți alege), într-un weekend de la jumătatea lui iulie, prețul este de 125.970 de lei pe noapte! Iar asta nu este tot. AirBnb mai are și alte taxe pe care ești obligat să le plătești, cum ar fi taxele de ospitalitate și alte taxe de ocupare.

Ce primești la cea mai scumpă cazare de pe AirBnB

În total, sejurul de trei nopți între 15 și 18 iulie 2022 te-ar costa… 482.215 RON! Sau 97.521 euro. Rămâne la latitudinea ta dacă alegi o vacanță de weekend în Mexic sau dacă plătești un apartament bunicel în București.

ADVERTISEMENT
Costurile pentru cazare în iulie. Sursa foto: airbnb.com.

Și totuși, ce primești pentru acești bani? Dincolo de cazarea efectivă și de posibilitatea de a te lăuda că ai stat acolo unde s-a filmat un serial Netflix, ai la dispoziție opt menajere care curăță de două ori pe zi camerele și spațiile comune, ai la dispoziția grupului 2 chefi alături de cinci ajutoare de bucătar care pot să gătească, în mare, cam orice ți-ai dori.

De asemenea, la Casa Tau sunt și opt majordomi care sunt pregătiți să-și ofere serviciile pe tot parcursul zilei, dar și doi administratori, alături de trei alți angajați care se ocupă de mentenanță. Există și un manager al resortului prezent pentru asistență.

ADVERTISEMENT

În prețul imens, totuși, nu sunt incluse și costurile mâncărurilor sau băuturilor pe care ți le prepară bucătarii și nici transferul de la aeroport, dar nici eventuala bonă de care ai putea avea nevoie.

Dacă ți se pare prea scump sejurul de la mijlocul lui iulie, pentru trei nopți la finalul lunii februarie vei avea de plătit cam jumătate din suma cerută inițial. ”Doar” 65.157 de lei pe noapte costă închirierea acestui resort. Un fleac!

Și totuși, cu toate că are un preț greu de crezut ochilor, Casa Tau nu este nici măcar pe aproape cel mai scump loc în care te poți caza în lume. Coroana de lauri merge la un hotel subacvatic în forma unui submarin, care te costă 292.000 de dolari pe noapte! Lover’s Deep este o experiență de cuplu, submarinul oferind doar două locuri de cazare, poate pentru cei ce doresc să-și sărbătorească luna de miere într-un mod inedit. Cu siguranță, însă, este o experiență rezervată miliardarilor, pentru că și milionarii s-ar putea să fie reticenți în a plăti pentru această cazare.

ADVERTISEMENT