Life

Cea mai spectaculoasă șosea din România la momentul actual nu mai e Transfăgărășan. Nu mulți știu de ea, are peisaje de vis

Care este cel mai spectaculos drum din România la acest moment. A reușit să depășească chiar și Transfăgărășanul datorită peisajelor de vis.
11.02.2023 | 18:13
Cea mai spectaculoasa sosea din Romania la momentul actual nu mai e Transfagarasan Nu multi stiu de ea are peisaje de vis
Cea mai spectaculoasă șosea din România la momentul actual Foto turismistoric.ro
ADVERTISEMENT

Care este cea mai spectaculoasă șosea din România. Pentru cei care s-au gândit că este vorba despre Transfăgărășan, trebuie să știe că nu este vorba de acest drum atât de celebru la noi în țară.

Cea mai spectaculoasă șosea din România. Nu e Transfăgărășan

Totuși, peisajele sunt de vis și aici, tocmai de aceea drumul a fost numit recent cel mai frumos din țară. Drumul Apusenilor este șoseaua care a devenit cea mai frumoasă din România, fiind numită chiar una de vis și o capodoperă a infrastructurii.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost dată recentă folosință și leagă Clujul de Bihor. Drumul Apusenilor este lung de 25 de km și pe tot parcursul său străbate un peisaj superb, de vis, și pentru că puțin oameni știu de ea este mai puțin aglomerată.

Drumul Apusenilor face legătură între DN1 și județul Bihor, astfel că traversează o zonă montană cu un mare potențial turistic. De asemenea, tot aici se află și stațiuni cunoscute cum ar fi  Stâna de Vale, Valea Iadului, sau Valea Drăganului.

ADVERTISEMENT

Traseul are și alte atracții în afară de peisajele propriu-zise, care pot fi văzute traversând drumul, iar una dintre ele este lacul Drăgan, care este cel mai mare lac de acumulare din tot județul Cluj. Barajul său este în formă de arc și are o înălțime impresionantă de 120 de metri. Impresionantă este și lungimea coronamentului de 424 de metri.

O altă veste bună legată de cel mai frumos drum din România care întrece și Transfăgărășanul este că are o mulțime de păduri dese de a de o parte și de alta, ce oferă o priveliște spectaculoasă indiferent că este primăvară, vară, toamnă sau iarnă.

ADVERTISEMENT

Cât a costat cel mai frumos drum din țară

Dar pe lângă faptul că este atât de frumos, Drumul Apusenilor a costat și extrem de mulți bani, conform autorităților din Cluj, care au mărturisit că proiectul a fost peste 130 de milioane de lei, dar pentru care au fost folosiți și bani europeni.

„Drumul Apusenilor traversează trei judeţe. Este un proiect care a costat peste 130 de milioane de lei şi pe care l-am realizat prin cofinanţare cu fonduri europene. Importanţa acestei investiţii din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive şi spectaculoase zone ale Munţilor Apuseni.

ADVERTISEMENT

În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunităţi reale de dezvoltare economică, socială şi turistică”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Unii specialiști spun că Drumul Apusenilor este mai frumos decât Transfăgărășanul, dar proprietarii sunt cei care consideră acest drum cu atât mai frumos cu cât el le va aduce venituri frumușele pentru că oamenii vor putea ajunge la pensiuni mult mai ușor și peisajele din zonă cu siguranță vor atrage tot mai mulți turiști.

ADVERTISEMENT