Life

Cea mai tânără mamă din istorie a împlinit 90 de ani. A adus pe lume un copil la doar 5 ani

Cea mai tânără mamă din istorie a ajuns la vârsta de 90 de ani. A adus pe lume un copil la 5 ani, iar cazul ei a șocat pe toată lumea.
17.10.2023 | 09:02
Cea mai tanara mama din istorie a implinit 90 de ani A adus pe lume un copil la doar 5 ani
Lina Medina, cea mai tânără mamă din istorie. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Femeia care a devenit cea mai tânără mamă din istorie a împlinit vârsta de 90 de ani. În 1939, pe când avea doar 5 ani, a adus pe lume primul ei copil. Acest caz a fost unul care i-a lăsat pe mulți fără cuvinte.

Cea mai tânără mamă din istorie a împlinit 90 de ani. A născut la numai 5 ani

Pe 14 mai 1939, atunci când avea doar 5 ani, 7 luni și 21 de zile, Lina Medina a dat naștere unui băiețel, Gerardo, pe care l-a adus pe lume prin operație de cezariană. Cazul ei a fost unul care a șocat pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Gerardo a fost botezat după medicul care i-a făcut fetei operația de cezariană, iar micuțul cântărea 2.7 kilograme la naștere. Băiatul a crescut știind că Lina este, de fapt, sora lui mai mare și nu mama lui.

Lina Medina s-a născut la 27 septembrie 1933, la Ticrapo, regiunea Huancavelica, Peru. De curând, femeia a împlinit 90 de ani și a avut o viață marcată de evenimente importante, inclusiv după ce a adus pe lume primul ei copil.

ADVERTISEMENT

La 39 de ani, Lina s-a căsătorit și a mai născut un băiețel. Primul ei copil, Gerardo, s-a stins din viață la doar 40 de ani, răpus de o boală autoimună.

În prezent, Lina Medina locuiește în Peru, alături de familie. Femeia a refuzat să profite de atenția pe care oamenii și presa i-au oferit-o, astfel că duce o viață destul de discretă.

ADVERTISEMENT

Multe persoane s-au întrebat, de-a lungul timpului, cum a fost posibil ca aceasta să rămână însărcinată la doar 5 ani. Inițial, fata spunea că o doare foarte tare stomacul, după care a ajuns de urgență la medic pentru control.

După efectuare unui examen medical amănunțit, familia fetei a aflat că aceasta era, de fapt, însărcinată. Medicii au descoperit, în urma mai multor investigații, că fetița suferea de pubertate precoce.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o afecțiune genetică extrem de rară, care apare la unul din 10.000 de copii. Deși adevărul nu a fost spus în mod oficial până în prezent, se consideră că tatăl fetei este cel care ar fi lăsat-o însărcinată.

La momentul respectiv, bărbatul a fost arestat. În lipsa dovezilor, acesta a fost eliberat. Cel mai probabil, familia a știut adevărul, însă nimeni nu a dezvăluit adevărul în mod public.

ADVERTISEMENT