Life

Ea este cea mai tânără mamă din lume. A rămas însărcinată la numai 5 anişori

Cea mai tânără mamă din lume a născut la doar 5 ani. Cazul ei a șocat milioane de oameni și s-au făcut multe speculații.
17.06.2023 | 00:28
Ea este cea mai tanara mama din lume A ramas insarcinata la numai 5 anisori
Cea mai tânără mamă din lume a născut la 5 ani. Sursa foto: Mirror/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai tânără mamă din lume a rămas însărcinată la doar 5 ani și a născut un copil perfect sănătos. Cazul ei a atras atenția întregii lumi și au existat numeroase controverse pe seama aestuia.

Ea este cea mai tânără mamă din lume, însărcinată la doat 5 ani

Lina Medina a devenit cunoscută în istorie după ce a devenit cea mai tânără mamă din lume, care a adus un copil pe lume la o vârstă destul de fragedă. Cazul ei a fost unul destul de neobișnuit.

ADVERTISEMENT

Mai exact, aceasta a devenit mamă în anul 1939, atunci când avea 5 ani, 7 luni și 17 zile. În prezent, femeia are aproape 90 de ani și este originară din Peru.

Părinții Linei au dus-o pe aceasta la spital după ce au observat o creștere anormală a abdomenului acesteia. În primă fază, cadrele medicale au crezut că era vorba despre o tumoare ovariană.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, medicii au descoperit că fata avea o sarcină destul de avansată, de șase luni. Atunci când era însărcinată în șapte luni, pe 14 mai 1939, fetița a născut prin cezariană un băiețel sănătos, care cântărea 2,7 kg.

Medicul care s-a ocupat de operația de cezariană a Linei a descoperit că fata avea organele sexuale complet dezvoltate. Copila a fost atunci diagnosticată cu pubertate precoce deoarece avea sânii și șoldurile prea mari pentru vârsta ei. Mai mult, fata ar fi avut ciclu menstrual încă de la vârsta de doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Timp de mulți ani, fiul Linei, Gerardo, a crezut că este, de fapt, fratele acesteia. A aflat adevărul la 10 ani, iar la 40 s-a stins din viață. Cazul Linei a atras atenția la nivel mondial și a dat naștere multor întrebări, dar și controverse, informează Mirror.

Ce speculații s-au făcut după cazul neobișnuit al fetei

Au existat multe speculații în legătură cu identitatea tatălui copilului, care nu s-a aflat niciodată. De exemplu, oamenii au crezut că Lina a rămas însărcinată chiar cu propriul ei tată. Cu toate acestea, nu au existat dovezi cum că bărbatul ar fi fost responsabil de această situație.

ADVERTISEMENT

În 1955 a fost publicat un articol despre acest caz. Presa din SUA a menționat, la momentul respectiv, o tradiție stărveche ce se practica în Peru. Potrivit acesteia, comunitățile izolate din zonele de munte din Peru încp mia practicau ritualuri religioase precreștine.

Uneori, acestea implicau și orgii sexuale, dar informațiile au rămas, până la urmă, în stadiul de speculații. Lina Medina și familia ei au preferat să evite atenția publică după naștere, astfel că nu există multe informații despre viața femeii.

Lina Medina a lucrat ca secretară mult timp. În 1972, aceasta s-a căsătorit și a mai avut un fiu. Atunci când Lina avea 68 de ani, soțul ei, Raoul, a vorbit despre ea. Bărbatul a spus că Lina locuia într-o “casă înghesuită dintr-un cartier sărac și plin de infracțiuni”, potrivit Telegraph India, notează redacția.ro.

ADVERTISEMENT