Life

Ceaiul care face minuni pentru păr. Te scapă de probleme supărătoare

Ceaiul care face minuni pentru părul tău. Te va scăpa de foarte multe probleme supărătoare și te va costa doar câțiva lei.
21.11.2023 | 23:22
Ceaiul care face minuni pentru par Te scapa de probleme suparatoare
Ceaiul care face minuni pentru păr. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ceaiul care face minuni pentru părul și tenul tău. Această băutură are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. Iată despre ce este vorba.

Ceaiul care face minuni pentru părul tău

Ceaiul care te poate ajuta să previi îmbătrânirea. Băutura are beneficii pentru păr și piele, datorită proprietăților sale antioxidante și antiinfamatorii. Este vorba despre ceaiul de salvie.

ADVERTISEMENT

De pildă, spălarea părului cu ceai de salvie, care costă numai câțiva lei, diluat poate fi de mare ajutor pentru persoanele care au părul gras, deoarece acesta ajută la controlul producției de sebum.

Totodată, există studii care au demonstrat că anumiți compuși din salvie contribuie la stimularea creșterii părului și favorizează menținerea sănătății scalpului. De asenenea, ceaiul de salvie previne apariția infecțiilor, având proprietăți antiseptice.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea efect, soluția poate fi aplicată direct pe piele după ce a fost răcită sau poate fi folosită pentru clătirea parului, după șamponare. O altă metodă este utilizarea produselor cosmetice care conțin extract de salvie.

Ce alte beneficii are

În plus, ceaiul de salvie are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea infamației asociate cu acneea, ajutând la calmarea pielii și la diminuarea roșeții dacă este aplicat local. De altfel, menține și un aspect mai sănătos al tenului și ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ.

ADVERTISEMENT

Consumul acestei băuturi vine și el la pachet cu anumite avantaje, precum reducerea inflamației din organism și combatarea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Există și studii care susțin că ceaiul de salvie ajută la menținerea sănătății creierului, dar și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a memoriei. Este util și în gestionarea diabetului, prin controlul nivelului de zahăr din sânge.

ADVERTISEMENT

De asemenea, salvia este utilizată pentru a ameliora simtomele neplăcute produse de menopauză și care reprezintă o problemă pentru multe femei, precum bufeurile și transpirațiile nocturne.

ADVERTISEMENT
Tags: