Life

Ingredientul miraculos care te scapă de părul gras în 5 minute. Se găsește în orice bucătărie

Trucul ieftin și rapid care te ajută să scapi de părul gras. Nu vei mai avea nevoie de șamponea speciale și soluții costisitoare.
09.11.2023 | 00:13
Ingredientul miraculos care te scapa de parul gras in 5 minute Se gaseste in orice bucatarie
Trucul care te va scăpa de părul gras. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Părul gras reprezintă o problemă pentru multe femei, căci din cauza acestui aspect se pot simți neîncrezătoare. Pe piață se găsesc tot felul de soluții și șampoane care promit că fac minuni, dar există un remediu simplun și ieftin, aflat la îndemâna oricui.

Trucul ieftin care te scapă de părul gras

Părul gras devine o problemă atunci când glandele sebacee de la nivelul scalpului secretă prea mult sebum, acel ulei natural care al pielii și al părului. Din cauza acestuia, podoaba capilară poate căpăta un aspect murdar, uleior.

ADVERTISEMENT

Asta le supără pe multe femei, cărora le scade încrederea în sine și care se gândesc că pot fi judecate pentru că nu au suficientă grijă de imaginea lor sau dau imprersia că sunt delăsătoare.

Problema s-a transformat într-o idee bună de exploatat pentru companiile ce produc șampoane și produse pentru îngrijire, dar înainte de a consuma o avere pe ele, află că există o soluție ieftină.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre oțetul de mere, care se găsește în orice bucătărie și care are numeroase beneficii. Acesta are proprietăți astringente și antibacteriene ce ajută la curățarea scalpului la reglarea producției de sebum.

Cum se folosește

Pentru a preprara rețeta minune care te scapă de părul gras nu ai nevoie de multe și se prepară în 5 minute. Prin urmare, trebuie să ap la îndemână o cană de apă călduță 2-3 linguri de oțet de mere, de preferat organic, nediluat și nefiltrat.

ADVERTISEMENT

Într-un recipient, amestecă oțetul cu apa călduță. După ce te-ai spălat pe păr cu produsele obișnuite, folosește amestecul pentru a te clăti. Aplică uniform pe scalp, dar și pe lungimrea părului.

Pentru a te asigura că a fost distribuit peste tot, masează scalpul timp de 2-3 minute, apoi lasă-l să acționeaze tot cam atăt. La final, clătește cu apă caldă pentru a elimina oțetul.

ADVERTISEMENT

Poți repeta procedura o dată sau de două ori pe săptămână pentru a scăpa de părul gras. De altfel, oțetul de mere îi va reda acestuia strălucirea naturală și previne apariția mătreții.

ADVERTISEMENT
Tags: