Sport

Cei doi fundași propuși titulari la națională: „Unul în dreapta, unul în stânga”

Doi fundași din campionatul românesc au fost propuși titulari la echipa națională în partea dreaptă și stângă a apărării.
24.08.2023 | 10:50
Cei doi fundasi propusi titulari la nationala Unul in dreapta unul in stanga
Dumitru Dragomir îi vrea titulari la națională pe Borza și Pantea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

România își reia aventura în preliminariile Campionatului European 2024 luna viitoare, când va avea loc „dubla” cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie). Dumitru Dragomir a venit cu o sugestie pentru Edi Iordănescu la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ pentru convocările finale.

Cei doi fundași propuși titulari la națională: „Unul în dreapta, unul în stânga”

Dumitru Dragomir este convins că Alexandru Pantea și Andrei Borza nu trebuie să lipsească din echipa de start a României. Fundașul dreapta de la FCSB a impresionat în acest debut de sezon și a fost lăudat chiar de antrenorul lui Nordsjaelland, după eșecul cu 0-2 al roș-albaștrilor în Conference League.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Andrei Borza, fundașul stânga transferat de Rapid de la Farul, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, a fost cerut în mai multe rânduri la echipa națională, inclusiv de Mihai Stoica, oficialul FCSB-ului.

„(n.r. Pantea) Antrenorul echipei naționale ar trebui să-l ia și să-l bage direct titular. Pe cel de la Rapid, pe care l-a luat de la Constanța (n.r. Borza), direct titular. Altfel nu faci echipă în România, dacă nu ai curajul și tăria. 

ADVERTISEMENT

Sunt jucători dârzi. Nu ai văzut cum stă în picioare Pantea cât e de mic. Nu-l dă nimeni la o parte. Eu spun direct la echipa națională”, a spus Dumitru Dragomir, la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ.

România „dublă” de foc cu Israel și Kosovo

România se află pe locul 2 în grupa I a preliminariilor Euro 2024. „Tricolorii” au adunat 8 puncte în patru partide și sunt la două puncte în spatele liderului Elveția. În urma naționalei lui Edi Iordănescu se află Israel, care are un punct mai puțin.

ADVERTISEMENT

Naționala lui Alon Hazan va fi următoarea adversară a României din preliminariile Euro 2024. Meciul va avea loc pe Arena Națională. Edi Iordănescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” din luna septembrie.

Lista finală a selecționerului urmează să fie gata înaintea reunirii lotului. În urmă cu aproximativ două luni, România a înregistrat două remize în deplasare cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2).

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au primit vești bune înaintea meciului cu Israel, deoarece selecționerul Alon Hazan nu l-a convocat pe Eran Zahavi, cel mai bun marcator al israelienilor, din cauza unui conflict între jucător și staff-ul tehnic.

HORIA IVANOVICI și Dumitru Dragomir vă invită în fiecare luni, ora 13:15, „Să facem show” LIVE doar pe site-ul www.fanatik.ro. Emisiunea care le-a intrat la suflet microbiștilor poate fi urmărită în premieră în fiecare miercuri, alături de cele mai tari momente, pe canalul de Youtube FANATIK și paginile de facebook Horia Ivanovici și FANATIK.

Cei doi fundași ceruți titulari la națională de Dumitru Dragomir

ADVERTISEMENT