Life

Cel mai eficient îngrășământ pentru o recoltă bogată de roșii. Se prepară acasă, iar efectul e fenomenal

Vrei să ai o recoltă bogată de roșii? Află că cel mai bun îngrășământ pentru ele este unul cât se poate de natural, pe care poate îl ai în casă.
21.06.2023 | 07:34
Cel mai eficient ingrasamant pentru o recolta bogata de rosii Se prepara acasa iar efectul e fenomenal
Cel mai eficient îngrășământ pentru o recoltă bogată de roșii. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă îți dorești să ai o recoltă bogată de roșii, află că cel mai bun îngrășământ natural te poate ajuta. Nu este vorba despre nicio substanță costisitoare, ci din contră, doar despre un truc simplu pe care puțini îl cunosc.

Cel mai eficient îngrășământ pentru o recoltă bogată de roșii

A început sezonul roșiilor, iar cine își dorește o recoltă bogată, poate apela la numeroase trucuri. Nu este complicat deloc să cultivi roșii. Trebuie însă să ții cont doar de anumite sfaturi când vine vorba de îngrijirea lor.

ADVERTISEMENT

Știai că îngrășământul din fulgi de ovăz te poate ajuta să ai o recoltă bogată de roșii? Acesta poate fi utilizat în cazul a numeroase legume, precum ardei, dar și vinete, așa că te poți baza liniștit pe el.

De ce fulgii de ovăz? În cazul în care nu știai, aceștia sunt bogați în vitamine și nu numai. Ei ajută la dezvoltarea, dar și întărirea plantei. Sunt bogați în fosfor, iar acesta le va fi de mare ajutor roșiilor tale.

ADVERTISEMENT

Printre altele, ovăzul conține dar și calciul care face ca lăstarii să fie mult mai puternici. Iar beneficiile sale nu se opresc aici. Dincolo că vei avea o recoltă bogată de roșii, află că atunci când pui ovăz în pământ, aerul se aerisește mai bine în interiorul lui.

Totodată, plantele, fie că vorbim de legume, sau de flori, ajung să fie protejate de putregai, dar și de ciuperci. Cum prepari îngrășământul cu ovăz pentru roșii? Pune într-un blender trei linguri de fulgi de ovăz. Adaugă un litru de apă și lasă totul la infuzat vreme de două ore.

ADVERTISEMENT

Trucuri pentru o recoltă bogată de roșii

Poți amesteca din când în când. Mai apoi, substanța obținută o vei dilua cu apă în proporție egală. Nu trebuie decât să uzi o dată la două zile rădăcinile cu această substanță, iar beneficiile le vei vedea în curând.

Și acesta nu este singurul truc pe care te poți baza când vine vorba de o revoltă bogată de roșii. Mai poți totodată să presari fulgii de ovăz zdrobiți pe pământ în jurul tufelor de roșii. Greblează apoi ușor zonele, astfel încât solul și fulgii să se amestece.

ADVERTISEMENT

Plantele vor fi udate apoi în mod regulat, iar schimbările se vor vedea în doar câteva săptămâni. Un alt truc, dar care se folosește mai rar, este să amesteci 10 litri de apă caldă cu jumătate de kilogram de ovăz zdrobit. Amestecul se lasă la infuzat cinci zile.

Poți uda roșiile cu acest îngrășământ o dată la două săptămâni. Vei avea nevoie de aproape 500 ml de îngrășământ de ovăz sub fiecare plantă. În acest mod nu doar că faci economie și nu mai apelezi la îngrășământul din comerț, dar recolta ta de roșii va fi cu siguranță una bogată.

ADVERTISEMENT