Life

Cel mai ieftin Ferrari din lume costă doar 36.000 de euro. Ascunde un mare secret

De ce costă cel mai ieftin Ferrari din lume numai 36.000 de euro? Mașina are un inconvenient foarte mare pentru cei care o vor.
30.05.2023 | 17:03
Cel mai ieftin Ferrari din lume costa doar 36000 de euro Ascunde un mare secret
De ce costă un Ferrari doar câteva zeci de mii de euro. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cine a visat mereu la o mașină bijuterie, cu care să facă furori, dar nu a avut mai bine de un milion de pentru un Ferrari, trebuie să știe că există un model mult mai ieftin. Costă numai 36.000 de euro, dar există un inconvenient.

Secretul ascuns al celui mai ieftin Ferrari din lume

Ferrari SP1 este unul dintre cele mai exclusiviste modele de mașini, dar și unul dintre cele mai scumpe ale constructorului din Maranello. A fost produs într-o serie limitată, de 499 de exemplare, și valorează 1,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Nu mulți au bani să adauge așa ceva în colecția lor, dar există același model de Ferrari mult mai ieftin. Mașina se vinde cu numai 36.000 de euro, dar are un defect major, de care trebuie neapărat să se țină cont.

Astfel, chiar dacă arată la fel, acest model de Ferrari SP1 ieftin, este făcut din piese LEGO. Nu are motor, deci nu poate fi condus, însă proprietarul se poate lăuda că deține o adevărată bijuterie, numai bună de pozat.

ADVERTISEMENT

În acest moment, poate fi admirat în legoland-ul danez  Billund Resort, primul parc tematic de acest tip din lume, inaugurat în 1968. Deși motorul lipsește, macheta rămâne una impresionantă, fiind realizată din 383.000- asamblate în Cehia.

Pentru a realiza cel mai ieftin Ferrari din lume, ce cântărește aproape o tonă, a fost nevoie de 339 de zile de muncă. Totodată, proiectul a primit aprobarea din partea constructorului modelului original.

ADVERTISEMENT

În parc se mai găsesc machete ale altor mașini

Mai mult, ingineri Ferrari au luat parte la construcție și au venit în ajutorul celor de la Lego. În plus, macheta conține câteva elemente împrumutate de la mașina originală. Este vorba despre jante și volanul multifuncțional.

Cel mai ieftin Ferrari din lume a fost creat cu multă atenție la detalii. Însă nu este prima dată când un autoturism la scară normală este reprodus din piese LEGO. În trecut, a fost realizat și un Bugatti Chiron care se poate deplasa de unul singur.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în vizită la Legoland Billund Resort au de văzut și alte machete în mărime naturală a diferitor modele de mașini. Printre acestea se numără și o Kia berlină EV6, realizată din 350.000 de piese, scrie wall-street.ro. 

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților