Life

Cel mai simplu desert de post. Rețeta care e gata în doar 5 minute

Vrei un desert simplu de post care să nu necesite mult timp de preparare? Această rețetă este gata în doar 5 minute.
25.04.2024 | 11:20
Cel mai simplu desert de post Reteta care e gata in doar 5 minute
Cel mai simplu desert de post. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cel mai simplu desert de post e gata în doar 5 minute, iar rețeta poate fi făcută de oricine. În acest mod nu mai e nevoie să achiziționezi produse din comerț și te bucuri de ceva natural, făcut în casă.

Cel mai simplu desert de post

Încă suntem în Postul Paștelui, astfel că avem timp să mai încercăm numeroase rețete de post. Într-adevăr, în comerț avem produse din care putem alege, însă tot cele făcute în casă rămân cele mai bune.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există rețete pentru dulciuri de post, dar și pentru alte preparate complexe. Astfel, nu ai cum să te plictisești în această perioadă, mai ales dacă ai niște timp liber în bucătărie.

Revenind la cel mai simplu desert de post, acesta se prepară foarte repede. Doar de 5 minute ai nevoie, iar la final te bucuri de un preparat cu adevărat aromat, făcut în casă, fără alți aditivi.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un preparat din bucătăria asiatică. Acesta combină o textură moale cu una ceva mai tare. Și ai nevoie de doar trei ingrediente simple pentru a prepara această rețetă.

Rețeta de tăiței cu susan și cremă de zahăr

Mai exact, vei ave nevoie de 200 de grame de tăiței, 100 de grame de zahăr brun și alte 2 linguri se susan prăjit. Tăițeii sunt moi, însă siropul de zahăr brun și susanul au o textură ceva mai dură.

ADVERTISEMENT

Acest desert simplu de post se prepară și foarte repede după cum spunea. Tăițeii se fierb 5 minute până când plutesc la suprafață. Iar în acest timp se pune într-o tigaie mică apă alături de zahărul brun.

Totul se amestecă bine până când siropul se îngroașă, iar zahărul este dizolvat complet. Se scot tăițeii din apă, într-un bol, iar deasupra se adaugă siropul de zahăr brun și susanul.

ADVERTISEMENT

Deși la prima vedere nu pare o rețetă prea interesantă, gustul final te va surprinde. De asemenea, o poți face oricând dorești chiar dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție. Și cu siguranță vei mai repeta experiența.

ADVERTISEMENT