News

Cel puțin 25 de morți, după ce un autobuz s-a prăbușit într-o prăpastie din India. Oamenii se îndreptau către o nuntă

Tragedie de proporții în India. Cel puțin 25 de morți s-au înregistrat într-un grav accident. Un autobuz care se îndrepta către o nuntă s-a prăbușit într-o prăpastie.
06.10.2022 | 10:50
Cel putin 25 de morti dupa ce un autobuz sa prabusit intro prapastie din India Oamenii se indreptau catre o nunta
Un autobuz care mergea la o nuntă în India, cu 40 de persoane la bord, a căzut într-o prăpastie. 25 de oameni au murit. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel puțin 25 de oameni au murit în urma unui accident petrecut în munții din nordul Indiei. Un autobuz a căzut într-o prăpastie.

Un autobuz care mergea la o nuntă în India, cu 40 de persoane la bord, a căzut într-o prăpastie. 25 de oameni au murit

Potrivit presei internaționale, vehiculul, care avea la bord 40 de persoane, mergea la o nuntă.

Autobuzul se afla în deplasare pe un drum de munte periculos în statul Uttarakhand. La un moment dat, şoferul a făcut un viraj riscant care a dus la prăbușirea mașinii într-o prăpastie adâncă de 500 de metri.

ADVERTISEMENT

Circa 20 de oameni au fost salvați”, a declarat Ashok Kumar, oficialul superior al poliției statului, conform Al Jazeera.

Premierul de la New Delhi, Narendra Modi a dat asigurări că supravieţuitorii vor primi ”tot ajutorul posibil”.

ADVERTISEMENT

În acest moment tragic, mă gândesc la familiile îndoliate”, a scris oficialul, miercuri, pe Twitter.


Autobuzul transporta un grup de oameni la o nuntă de la Laldhang către satul Bironkhal din Uttarakhand când s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, cauza accidentului nu a fost cunoscută, dar autoritățile statului au spus că investighează incidentul.

Accidentele rutiere mortale, extrem de frecvente în statul Uttarakhand

Accidentele rutiere cu final tragic sunt destul de dese în statul Uttarakhand din nordul Indiei.

Aproape 24 de oameni au murit în iunie, când autobuzul în care se aflau a căzut într-un defileu. Pasagerii se îndreptau către un edificiu religios al zeității hinduse Yamuna, la nord de capitala statului Dehradun.

ADVERTISEMENT

Anual, peste 110.000 de oameni mor în accidente rutiere în India, potrivit raportatelor Poliției. Accidentele sunt cauzate de conducerea nesăbuită, drumurile prost întreținute și vehiculele învechite.

Țara asiatică dă 11% din numărul total de decese pe șosele la nivel mondial, în ciuda faptului că deține doar 1% din vehiculele din lume, potrivit unui raport al Băncii Mondiale publicat în 2021.

Accidentele rutiere costă economia indiană circa 75 de miliarde de dolari în fiecare an.

ADVERTISEMENT
Tags: