News

Nuntă cu peripeții! După ce nuntașii s-au ospătat a fost nevoie urgentă de intervenția Salvării

O nuntă din Brașov a fost la un pas să se transforme într-o tragedie, Salvarea fiind chemată să intervină de urgență pentru nuntași.
18.09.2022 | 16:37
Nunta cu peripetii Dupa ce nuntasii sau ospatat a fost nevoie urgenta de interventia Salvarii
O nuntă din Brașov a avut ca rezultat toxiinfecția alimentară a celor care petreceau / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

O petrecere de nuntă care a avut loc, în acest weekend, în localitatea Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov, a fost una cu ghinion pentur nuntași, câțiva dintre ei având nevoie de intervenția de urgență a echipajelor medicale.

A fost nevoie de intervenția Salvării, la nuntă

O nuntă organizată sâmbătă, 17 septembrie 2022, în localitatea Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov, a fost marcată de un incident cât se poate de grav. Mai exact, 13 dintre invitați au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Ambulanță, chemați de urgență la fața locului.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor difuzate de News.ro, nuntașii apucaseră să se înfrupte din anumite mâncăruri, produsele tradiționale gustate fiind însă, la prima vedere, nu tocmai potrivite pentru consum.

”Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Voila au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că la nivelul unei societăţi comerciale din localitatea Sâmbăta de Sus, din judeţul Braşov, unde se desfăşura un eveniment privat, mai multe persoane ar acuza stări de rău.

ADVERTISEMENT

13 persoane au fost consultate la faţa locului, dintre acestea două au fost transportate la spital, în vederea efectuării de investigaţii medicale de specialitate”, informează IPJ Braşov, conform sursei citate.

Nuntașii au făcut toxiinfecție alimentară

Conform primelor informații difuzate, nuntași au acuzat stări de rău specifice unor toxiinfecții alimentare. Acesta a fost motivul pentru care, pe lângă Salvarea care a ajuns acolo să ofere primul ajutor celor 13 nuntași care apucaseră să se înfrupte din mâncare, au ajuns și organe de control.

ADVERTISEMENT

Mai exact, informează sursa citată, după apelul la 112 și după ce s-a constatat că cei care au avut nevoie de intervenție medicală de urgență, acolo unde avea loc petrecerea de nuntă și-au făcut apariția și reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, însoțiți de polițiști.

De altfel, Poliţia a deschis un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş. Conform datelor difuzate până în acest moment, dosarul penal privește infracțiunea de comercializare de produse alimentare alterate, cei de la localul la care avea loc evenimentul fiind suspectați că ar fi cauza toxiinfecția alimentară a celor 13 persoane.

ADVERTISEMENT

Cei care i-au intoxicat pe nuntași riscă pușcăria

Conform Codului Penal Român, în cazul în care se va constata că au fost comercializate produse alterate, cei responsabili riscă chiar și închisoarea, pe lângă alte pedepse care vor privi localul la care a avut loc petrecerea de nuntă.

Mai exact, în cazul în care vor fi găsiți vinovați, responsabilii pentru toxiinfecția alimentară a celor 13 persoane de la petrecerea din Sâmbăta de Sus pot fi pedepsiți cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, amendă și interzicerea unor drepturi.

ADVERTISEMENT
Tags: