News

Cel puțin jumătate dintre angajații TAROM vor fi dați afară. Compania va reintra în reorganizare economică

Ministrul Transporturilor: TAROM va urma un proces de restructurare economică. Cum va arăta planul de reorganizare al companiei
24.04.2024 | 16:58
Cel putin jumatate dintre angajatii TAROM vor fi dati afara Compania va reintra in reorganizare economica
Reducere a personalului la TAROM în contextul unei reorganizări economice. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat miercuri, la Tulcea, că TAROM va beneficia până la sfârșitul acestei luni de asistență financiară din partea Uniunii Europene și apoi va intra într-o fază de restructurare economică.

Reorganizarea TAROM: jumătate dintre angajați ar putea fi dați afară

Oficialul guvernamental a reafirmat interesul autorităților române de a revigora compania, care se confruntă de mai mulți ani cu dificultăți financiare.

ADVERTISEMENT

Odată ce va primi acest sprijin financiar de la Uniunea Europeană, trebuie demarat procesul de reorganizare, iar o propunere ar trebui să contribuie la consolidarea poziției economice a TAROM, a spus ministrul transporturilor.

„Odată cu primirea acestui ajutor de la Comisia Europeană noi trebuie să intrăm într-o etapă de reorganizare şi suntem deschişi la orice fel de propunere care să ducă la aşezarea TAROM pe nişte principii economice solide. (…)

ADVERTISEMENT

Nu intră în discuţie dorinţa noastră de a salva această companie, dorinţa de a găsi orice fel de soluţii, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit. Am căutat acest lucru, inclusiv săptămâna trecută, când am fost cu premierul în zona Golfului. Mâine avem o comisie mixtă la Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii pentru TAROM”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ce presupune reorganizarea economică

Întrebat despre ce implică restructurarea economică pentru TAROM, ministrul Transporturilor a indicat posibilitatea reducerii cu 50% a numărului de angajați.

ADVERTISEMENT

„O companie de mărimea TAROM, care e aşezată pe baze economice corecte, are în mod normal în jur de 500, 600 de angajaţi, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a fost miercuri, la Tulcea, la inaugurarea lucrărilor de amenajare a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Delta Dunării, proiectul desfășurat în ultimii ani având un buget total de 179.571.398,18 lei.

ADVERTISEMENT

Din suma prezentată, 124.596.154,11 lei au reprezentat fonduri nerambursabile acordate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

ADVERTISEMENT