News

Cursa Tarom în care se afla Mircea Geoană alături de mai mulți europarlamentari a ratat decolarea la Bruxelles. Pasagerii au fost debarcați

Cursa Tarom în care se afla Mircea Geoană, alături de mai mulți europarlamentari, a ratat decolarea de la Bruxelles, din motive necunoscute.
05.04.2024 | 00:20
Cursa Tarom in care se afla Mircea Geoana alaturi de mai multi europarlamentari a ratat decolarea la Bruxelles Pasagerii au fost debarcati
Cursa Tarom în care se afla Mircea Geoană alături de mai mulți europarlamentari a ratat decolarea la Bruxelles. Pasagerii au fost debarcați
ADVERTISEMENT

Cursa Tarom cu destinația București a fost așadar amânată, după ce aeronava s-a oprit chiar înainte de decolare iar pasagerii au fost debarcați. Conform primelor informații, la bordul aeronavei se afla Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Cursa Tarom în care se afla Mircea Geoană alături de mai mulți europarlamentari a ratat decolarea la Bruxelles

Tot la bord era și ministrul de eterne Luminița Odobescu, alături de alți europarlamentari. Se pare că europarlamentarii respectivi sunt Gheorghe Falcă, Daniel Buda și Mircea Hava. Aeronava cu probleme ar fi un Boeing 737-800 NG botezat ”Alexandru Ioan Cuza”.

ADVERTISEMENT

Acest avion este  intrat în flota Tarom în 2018. Potrivit unui anunț al companiei Tarom, avionul nu a mai decolat din cauza unor probleme tehnice, astfel că personalul a hotărât să amâne zborul pentru siguranța tuturor.

”Astăzi, pe 04 Aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranţă tehnică. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri.

ADVERTISEMENT

Echipajul aeronavei a decis să intervină şi să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranţă, s-a solicitat prezenţa maşinilor de pompieri la aeronavă.

Asigurăm publicul că pasagerii şi echipajul se află în siguranţă. Aceştia au fost debarcaţi în condiţii sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistenţă pentru a-i ajuta să îşi continue călătoria”, a transmis compania Tarom.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când cursele Tarom au probleme tehnice

Nu este pentru prima oară când compania Tarom are probleme cu aeronavele sale. Drept exemplu cazul din decembrie 2023, când pasagerii unui zbor București – Budapesta au trecut prin momente de groază în timpul aterizării.

La fel ca și acum piloții au constatat o problemă tehnică, o defecțiune la două dintre anvelopele trenului de aterizare. ”Piloții au realizat, după ce aeronava a aterizat pe aeroportul din Budapesta că există o defecțiune la două dintre anvelopele trenului de aterizare.

ADVERTISEMENT

Aeronava a aterizat în capitala Ungariei cu o întârziere de 30 de minute, întârziere care ar putea avea legătură cu defecțiunea. La bord se aflau 71 de pasageri și 4 membri ai echipajului. Cu toții au fost transportați cu autobuzele în incinta aeroportului din Budapesta.

Reprezentanții TAROM au precizat că au trimis un alt avion către Budapesta pentru a opera zborul de întoarcere spre București. În incident a fost implicată o aeronavă ATR a companiei naționale de transport aerian”, transmiteau atunci martorii la incident..

ADVERTISEMENT