News

Sorin Grindeanu, anunț important despre reabilitarea Tarom. Care este prioritatea Guvernului

Sorin Grindeanu anunță prioritățile Guvernului pentru a salva compania Tarom. „Pe noi ne interesează să o scoatem din această zonă nefericită”
17.04.2024 | 20:36
Sorin Grindeanu anunt important despre reabilitarea Tarom Care este prioritatea Guvernului
Grindeanu a prezentat, la Doha, prioritățile Guvernului privind compania Tarom / Foto: Facebook, Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, prezent în delegația premierului Marcel Ciolacu în Qatar, a declarat, miercuri, că prioritatea Guvernului este să scoată compania Tarom din „această zonă nefericită, economic vorbind”.

Tarom trebuie scoasă din „această zonă nefericită”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a fost întrebat în Qatar, unde se află alături de delegația premierului Marcel Ciolacu, dacă s-a pus în discuție vânzarea companiei aeriene Tarom.

ADVERTISEMENT

Grindeanu a răspuns că nu s-a discutat așa ceva, la ora actuală statul fiind preocupat să readucă Tarom „din această zonă nu prea fericită, ba chiar nefericită economic vorbind” într-o situație economică mai favorabilă.

„Hai să vă răspund, dacă aș putea, într-o formă indirectă. Una din companiile de top din Europa este Swissair. Da, știți cine e acționat la Swissair. Ştiţi cine este acţionar la Swissair? Lufthansa. Şi Swissair-ul e una, așa, din companiile de top.

ADVERTISEMENT

Pe noi ce ne interesează în acest moment la Tarom este să scoatem Taromul din această zonă nu prea fericită, ba chiar nefericită economic vorbind, care la rândul ei are efecte în calitatea serviciilor, pe care noi vrem să le îmbunătățim în perioada următoare”, a spus Grindeanu.

Identificarea de noi investitori

Statul român nu poate să ofere ajutor companiei Tarom pentru că ar încălca legile concurenței, a precizat Sorin Grindeanu. Astfel că, a continuat ministrul, trebuie căutate soluții pentru a ieși din „cercul vicios”, una dintre ele fiind identificarea unor investitori pentru avioane mai noi și pentru ca Tarom să ofere servicii mai bune.

ADVERTISEMENT

„Statul nu poate să vină cu un ajutor de stat, după cum bine știți, fiindcă ceilalți jucători din piață ar reclama imediat conform legilor concurenței. Și atunci trebuie să găsești forme în a ieși din acest cerc vicios. Una din aceste forme este de a găsi investitori care să vină să investească în tot ceea ce înseamnă aeronave noi, servicii mai bune”, a precizat Grindeanu.

Ajutorul de la Comisia Europeană

Ministrul Transporturilor a mai spus că la sfârșitul acestei luni „se va primi acordul pentru ajutorul de la Comisia Europeană, de care se vorbește de aproape doi ani de zile, trei ani de zile chiar. Dar e un pas. Taromul are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent. Și, da, nu mă ascund. Repet căutăm soluții în a îmbunătăți serviciile Tarom”.

ADVERTISEMENT