Life

Cele mai aglomerate stațiuni din România în minivacanța de 1 Mai. Către ce destinații s-au îndreptat românii

Unde au ales românii să își petreacă minivacanța de 1 Mai. Cine a vrut să prindă un loc de cazare în cele mai căutate destinații turistice, a făcut rezervare din timp.
22.04.2024 | 14:44
Cele mai aglomerate statiuni din Romania in minivacanta de 1 Mai Catre ce destinatii sau indreptat romanii
Unde își petrec românii minivacanța de 1 Mai. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii s-au pregătit temeinic pentru zilele libere de 1 Mai. Cei care au vrut să prindă un loc în unele dintre cele mai populare destinații din România, au făcut rezervări din timp. Cine s-a trezit pe ultima sută de metri că vrea să se distreze la mare sau la munte, s-ar putea să scoată din buzunar mai mulți bani.

Unde își petrec românii minivacanța de 1 Mai

Anul acesta, românii nu au mai ținut cont de nimic și au pus distracția pe primul loc. De 1 Mai, dar și în zilele Paște, cu toții au ales să plece de acasă în destinații autohtone. În funcție de preferințe, s-a optat pentru munte sau mare.

ADVERTISEMENT

Prețurile sunt un pic mai piperate decât în anii trecuți, dar asta nu a contat pentru români. Cei care au rezervat din timp cazarea, au prins unele oferte de nerefuzat.

În 2024, gusturile românilor au fost diverse. Unii au optat pentru câteva zile pe litoral, în timp ce alții au mers către zona montană sau Delta Dunării. Indiferent de destinație, distracția va fi asigurată.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, la mare căutare au fost și destinațiile balneo. Băile Felix se află pe primul loc în topul stațiunilor cu cel mai mare grad de ocupare. Surprinzător sau nu, spre Băile Felix s-au îndreptat mai mulți turiști decât spre Mamaia. Tot din topul destinațiilor balneo care i-au cucerit pe români în 2024 mai fac parte și Călimănești Căciulata și stațiunea Valea Prahovei.

Ca în fiecare an, românii respectă tradiția și deschid oficial sezonul de la malul mării. Litoralul românesc este pregătit pentru petrecerile de noapte și nu numai. Pentru minivacanța de 1 Mai, românii au optat pentru Mamaia, Costinești și Vama Veche.

ADVERTISEMENT

Românii au optat, mai mult ca niciodată, pentru locații din Delta Dunării

Potrivit specialiștilor din domeniul turismului, Vama Veche continuă să fie una dintre preferatele românilor. Mii de turiști dornici de distracție sunt așteptați în Vamă, așa cum spune tradiția.

Surprinzător sau nu, anul acesta, românii au optat și pentru Delta Dunării. Aici, peisajul este unul de vis, iar dincolo de cazarea excepțională, turiștii pot profita la maxim de frumusețile naturii. Cele mai căutate destinații din Delta Dunării sunt Sulina, Crișan și Băltenii de Sus.

ADVERTISEMENT

Românii au fost mult mai selectivi anul acesta și s-au îndreptat către unități de cazare cotate la 4 sau 5 stele. Au vrut ca, pe lângă condițiile extraordinare de cazare să beneficieze și de alte facilități, precum muzică live sau diverse programe dedicate celor mici.

În 2024, prețurile la cazări s-au scumpit cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din cele 180 de unități de cazare prezente la malul mării, potrivit wall-street.ro, majoritatea sunt ocupate la capacitate maximă.

Prețurile încep de la 475 lei/ cameră la un hotel de trei stele și pot ajunge la 3.530 lei la un hotel de patru stele din Mamaia, cu masa de Paște inclusă, dar și cu alte activități.

ADVERTISEMENT