News

Cele mai mari 5 pensii din România. Cine este românul căruia îi intră în cont 96.000 de lei pe lună

Românii nu se pot lăuda cu pensii exagerat de mari, raportat la restul Europei, cu toate acestea există oameni care stau liniștiți cu pensii faraonice.
20.03.2024 | 10:47
Cele mai mari 5 pensii din Romania Cine este romanul caruia ii intra in cont 96000 de lei pe luna
Cele mai mari 5 pensii din România. Cine este românul căruia îi intră în cont 96.000 de lei pe lună
ADVERTISEMENT

În aceste condiții, topul celor mai mari cinci pensii din România cu siguranță îi va impresiona pe mulți, în timp ce pe alții îi va revolta. Mai ales că există milioane de oameni care primesc în fiecare lună sume derizorii de 2000 de lei, din care trebuie să se descurce și să trăiască o lună.

Cine este românul cu pensia de 96.000 de lei pe lună

Așadar, cea mai mare pensie din România e demnă de un prinț, în timp ce pensia medie în țara noastră e de 2.300 de lei. Conform Antena 3, cel mai bogat pensionar se laudă cu un venit de 100.000 de lei brut, după indexarea cu 13% de la începutul anului. După scăderea impozitelor acest pensionar de lux primește acasă 19.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Pentru a risipi suspansul, aflați că cel mai bogat pensionar din țară e un fost bancher, care primește aproape 96.000 de lei în conturi, în timp ce statul îi ia 13.000 de lei. Conform sursei citate, din valoarea brută a pensiei de 108.000 de lei se scad 2000 de lei neimpozitabili, conform legii, însă aceștia sunt impozitați cu 10% puțin peste 106.000 de lei.

Pe lângă acest bancher, alți patru români mai apar în top cu pensii mai mari de 60.000 de lei lunar, însă trebuie menționat că acești oameni și-au plătit contribuțiile, deci au avut în timpul tinereții salarii imense. Așadar, al doilea român ca și pensie aduce acasă 71.000 de lei pe lună, iar al treilea 70.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Locul 4 și locul 5 se împarte între un român care câștigă 60.000 de lei și unul cu 65.000 de lei. Pensiile în țara noastră au crescut la început de an cu 13,8%, însă va intra în vigoare o nouă majorare în septembrie 2024, când pensiile vor fi recalculate. Până atunci, când noua lege a pensiilor va fi transpusă în realitate, pensia medie în România e de puțin sub 2.300 de lei.

Românii își vor primi pensiile recalculate pe 1 septembrie 2024

De altfel, fostul ministru al muncii Marius Budăi preciza că banii după recalcularea pensiilor vor intra direct pe card. Oamenii ar trebui să primească deciziile de recalculare cândva în perioada mai-august, iar prima sumă de bani recalculată va ajunge în buzunarele oamenilor la 1 septembrie 2024.

ADVERTISEMENT

”Este un demers extrem de important în logica a ceea ce înseamnă recalcularea pensiilor pentru că nu se putea achiziționa partea finală a soft-ului până nu aveam normele meteodologice”, a declarat Marius Budăi. Oamenii nu trebuie să se panicheze pentru că vor primi toți deciziile de recalculare, însă nu în același timp.

Putem oricând să completăm o cerere și să ne recalculăm acest drept. Dinamica activității pensiei spune foarte clar că dacă după data de ieșire la pensie tu ai mai lucrat să zicem, un an de zile, tu poți oricând să îți recalculezi dreptul la pensie cu noua constituție realizată.

ADVERTISEMENT

Dacă ne dăm seama că la momentul depunerii dosarului de pensie nu am depus o adeverință, putem oricând să completăm o cerere și să ne recalculăm acest drept. Deci este până la urmă o dinamică permanentă”, a mai transmis Marius Budăi.

În anul electoral 2024 pensiile au fost majorate deja cu 13,8%, însă a fost vorba doar despre o indexare cu rata inflației. Cu toate acestea, autoritățile pregătesc o recalculare a pensiilor începând cu septembrie 2024. Important de reținut, nu toată lumea va avea pensii mai mari, lucru subliniat și de actualul ministru al muncii Sorina Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT