News

Anunțul pe care îl așteptau milioane de pensionari. Banii de la recalcularea pensiilor intră direct pe card

Banii de la recalcularea pensiilor vor intra pe cardurile seniorilor din România. Vești importante pentru milioane de cetățeni.
16.03.2024 | 10:30
Anuntul pe care il asteptau milioane de pensionari Banii de la recalcularea pensiilor intra direct pe card
Banii de la recalcularea pensiilor intră direct pe card. colaj Fanatik/ Foto Inquam Photos Octav Ganea/pinterest
ADVERTISEMENT

Românii primesc vești importante privind recalcularea pensiilor. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit ce presupune acest proces, dar și când ar urma să intre banii vârstnicilor pe card.

Când intră banii de la recalcularea pensiilor pe cardurile românilor

Marius Budăi precizează că datele din dosarele pensionarilor vor fi introduse în format electronic. Deciziile de recalculare vor fi trimise către seniorii din România în perioada mai-august. Prima sumă de bani, în urma noului calcul, va intra pe cardurile românilor la 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

„Este un demers extrem de important în logica a ceea ce înseamnă recalcularea pensiilor pentru că nu se putea achiziționa partea finală a soft-ului până nu aveam normele meteodologice.

Erau acele prevederi care făceau posibilă achiziționarea soft-ului, pentru a știi exact care sunt calculele finale, cum se efectuează acele calcule. Cu exemple clare explică cum se aplică legea, în cazul nostru Legea Pensiilor din România”, a transmis Marius Budăi la România TV, cu privire la procesul de recalculare a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Muncii spune că după finalizarea procesului de recalculare, urmează ca deciziile să fie tipărite și trimise oamenilor. Însă, pensionarii trebuie să știe că nu le vor primi toți în același timp, ci în intervalul mai-august.

Măsura a fost luată pentru a nu aglomera luna septembrie, atunci când se va face plata indemnizațiilor. Important este ca la 1 septembrie toți pensionarii să primească noua valoare a indemnizațiilor. Marius Budăi dă asigurări că acest lucru va fi respectat.

ADVERTISEMENT

„Putem oricând să completăm o cerere și să ne recalculăm acest drept”

Fostul ministru al Muncii a vorbit și despre ceea ce au de făcut românii privind dosarul pentru recalcularea pensiilor. Marius Budăi spune că cetățenii pot depune cerere oricând pentru a se face noul calcul privind indemnizațiile.

„Dinamica activității pensiei spune foarte clar că dacă după data de ieșire la pensie tu ai mai lucrat să zicem, un an de zile, tu poți oricând să îți recalculezi dreptul la pensie cu noua constituție realizată. Dacă ne dăm seama că la momentul depunerii dosarului de pensie nu am depus o adeverință, putem oricând să completăm o cerere și să ne recalculăm acest drept. Deci este până la urmă o dinamică permanentă.”, a adăugat Marius Budăi, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

În 2024, pensiile din România sunt majorate de două ori, fiind o premieră. La începutul anului, în luna ianuarie, indemnizațiile au crescut cu 13,8 la sută. Din septembrie, românii vor avea parte de o altă majorare, în urma recalculării pensiilor.

ADVERTISEMENT