News

Amenda fabuloasă pe care o riscă toți românii care stau la bloc. O pensionară din Brașov a pățit-o deja. „Nu-mi mai iau pâine și o plătesc”

Amenda pe care o pot lua românii care stau la bloc. Nu au voie să facă acest lucru, deși mulți nu sunt de acord cu prevederea legală.
28.04.2024 | 10:40
Amenda fabuloasa pe care o risca toti romanii care stau la bloc O pensionara din Brasov a patito deja Numi mai iau paine si o platesc
Amenda fabuloasă pe care o riscă toți românii care stau la bloc. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii care stau la bloc se pot alege cu o amendă usturătoare dacă fac un gest considerat de mulți normal. O femeie din Brașov a fost sancționată, iar cazul ei a stârnit revolta multor cetățeni din municipiu.

Amenda pe care o pot lua românii care stau la bloc. Ce nu au voie să facă

Potrivit legii, persoanele care locuiesc la bloc nu au voie să planteze flori în zona verde din fața imobilului. Dacă vor să facă acest lucru, locatarii au nevoie de aprobare de la Primărie, deși mulți dintre ei cred că spațiul verde se află în proprietatea asociațiilor de proprietari.

ADVERTISEMENT

Recent, o pensionară de 76 de ani din Brașov a fost amendată cu 100 de lei de polițiștii locali pentru că a „îndrăznit” să înfrumusețeze grădina din fața blocului. Femeia a plantat flori în fața geamului ei, însă a ajuns în atenția polițiștilor, pentru că … a încălcat legea.

Situația a fost semnalată de un consilier local, care consideră că ceea ce s-a întâmplat nu este normal, conform bzb.ro. Pe de altă parte, edilul Brașovului, Allen Coliban a spus că amenda a fost dată conform unei hotărâri a Consiliului Local, aprobată de fosta administrație locală. Însă, primarul a precizat că va solicita un raport detaliat.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile pot ajunge până la 2.500 de lei

Un caz similar a avut loc în urmă cu ceva timp, atunci când o femeie care și-a mutat ghivecele cu flori din fața blocului pe hol, a fost amendată de polițiști. Totul s-a întâmplat după ce un vecin deranjat de plante a sunat la 112.

Femeia declara, la vremea respectivă, că a mutat florile pentru a le feri de frig, pe perioada iernii. Cu excepția unui singur vecin, nimeni nu a fost deranjat. E spunea că va plăti amenda, deși are o situație materială precară.

ADVERTISEMENT

„O singură persoană. Un vecin care a și făcut reclamație. Polițiștii locali au venit, mi-au lăsat somație, iar apoi au revenit și pentru că nu m-am conformat m-au sancționat. Eu nu o să contest această amendă.

Îmi este greu cu doi oameni cu probleme. Fiul meu a scăpat dintr-un accident rutier grav în 2017, iar soțul meu a rămas fără picior anul trecut. Amândoi cu probleme. O să mă descurc eu cumva. Nu o să îmi cumpăr pâine și o să plătesc amenda”, spunea femeia amendată, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, toți românii care stau la bloc trebuie să afle că se pot alege cu amenzi dacă intervin pe spațiul verde aflat în jurul imobilelor. Conform legii, oamenii au nevoie de acordul Primăriei pentru a planta flori.

În multe orașe din țară există regulamente adoptate cu scopul de a fi clar stabilite condițiile în care pot fi făcute anumite acțiuni în spațiul public. Amenzile pentru cei care nu respectă legea pot ajunge până la 2.500 de lei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: