Life

Cele mai sănătoase shoturi cu ghimbir. Cum le puteți prepara acasă

Shoturile cu ghimbir au beneficii uimitoare! Pot stimula sistemul imunitar și ajută la vindecarea anumitor boli. Acestea se prepară în cantități mici!
07.12.2023 | 10:01
Cele mai sanatoase shoturi cu ghimbir Cum le puteti prepara acasa
Shoturile cu ghimbir, sănătate curată pentru organism/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Shoturile de ghimbir sunt sănătate curată pentru organism. Aceste băuturi conțin o concentrație mare de rădăcină de ghimbir și au beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea capacității antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii. Iată cum se prepară aceste shoturi!

Shoturile cu ghimbir, extrem de benefice pentru organism

Shoturile de ghimbir au proprietăți nebănuite pentru organism. Acest mici băuturi au devenit tot mai consumate de către români în ultima perioadă. Aceste shoturi stimulează sistemul imunitar și ne poate vindeca de diverse boli, mai ales în sezonul rece. De obicei, shoturile se prepară în cantități mici și se bea din una sau maxim două înghițituri.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu știu, shoturile de ghimbir sunt preparate din rădăcină proaspătă de ghimbir. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga suc de lămâie, de portocale, turmeric sau ardei cayenne. Totodată, se poate adăuga și miere de albine, pentru a potența beneficiile acestei băuturi sănătoase.

Cele mai multe persoane preferă să le prepare acasă, dar se găsesc și în magazinele specializate în produse alimentare sănătoase. Pentru că un conținut mare de rădăcină de ghimbir, aceste băuturi pot avea un gust picant și sunt de obicei consumate dintr-o înghițitură sau două, datorită intensității lor.

ADVERTISEMENT

Ghimbirul este absorbit mai repede de organism sub formă de băutură

Ghimbirul, folosit sub formă de băutură, este absorbit mai repede de organism decât atunci când ghimbirul este folosit sub formă de pastile sau ghimbir uscat. „Asta înseamnă că funcționează rapid și eficient”, precizează specialistul Schoffro Cook.

Experții spun că cel mai mare beneficiu adus de shotul de ghimbir este întărirea sistemului imunitar, fiind un inamic al răcelii, gripei și al altor viruși dăunători. În primul, shoturile cu ghimbir stimulează pierderea în greutate.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, ghimbirul diminuează senzația de foame și acționează asupra digestiei. Pe de altă parte, aceste shoturi au și efecte anticancer. Specialiștii au arătat că această băutură poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, incluzând cancerul pancreatic, datorită antioxidanților săi.

Ghimbirul este extrem de bogat în compuși puternici antiinflamatori și antioxidanți. Aceștia protejează corpul împotriva daunelor produse de radicalii liberi și pentru reducerea inflamației.

ADVERTISEMENT

„Moderația este recomandată când încerci pentru prima dată shoturi cu ghimbir”, susține Kimberlee Blyden-Taylor, profesor la Universitatea de Științe ale Sănătății din Tempe.

Poate ameliora problemele digestive

Ghimbirul este adesea utilizat pentru a ameliora problemele digestive, inclusiv balonarea și crampele intestinale. De asemenea, este cunoscut pentru efectele sale anti-grețuri și este folosit adesea de femeile însărcinate în căutarea unui remediu natural pentru această problemă.

Acest aliment îmbunătățește sănătatea imunitară. Ghimbirul poate sprijini funcționarea sistemului imunitar și poate combate inflamația cronică care poate slăbi acest sistem.

Rădăcina de ghimbir a fost folosită prima dată în India și China antică de mii de ani. Atunci, oamenii amestecau ghimbirul cu alte ingrediente precum lămâia, mierea sau turmericul, pentru a ajuta la compensarea gustului puternic al condimentului.

Aceste shoturi au și dezavantaje

Cu toate că consumul de ghimbir este considerat sigur pentru majoritatea persoanelor, există unele posibile efecte secundare. Ghimbirul, în special când este consumat în cantități mari, poate avea efecte de subțiere asupra sângelui.

Pe de altă parte, cercetările în această direcție sunt mixte, iar unele studii indică faptul că ghimbirul nu are efect asupra subțierii sângelui. De asemenea, persoanele care iau anticoagulante ar trebui să evite shoturile de ghimbir și să își modereze consumul de ghimbir.

„Cei care iau medicamente pentru subțierea sângelui ar fi bine să fie precauți când folosesc shoturi de ghimbir, în special pe perioade mai lungi de timp, sau chiar să le evite”, mai explică experții.

Cum se pot prepara

Puteți profita de aceste beneficii puternice pentru sănătate preparând shoturi cu ghimbir, în doar câteva minute. Dacă nu aveți un storcător, puteți folosi un blender. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se face:

Prima dată, combină 1/4 cană (24 de grame) de rădăcină de ghimbir curățată, cu 1/4 cană (60 ml) de suc proaspăt de lămâie stoarsă. Amestecă la viteză mare până când obții o licoare tulbure. Trece amestecul printr-un filtru și păstrează sucul obținut. Zilnic, consumă 30 ml din această băutură de ghimbir și păstrează restul în frigider într-un recipient ermetic.

ADVERTISEMENT