Life

Metoda prin care îți faci tenul curat și luminos. Nu este nevoie de creme scumpe

Ponturi pentru un ten curat și luminos. Femeile nu vor mai apela de acum înainte la produsele cosmetice costisitoare din comerț.
23.07.2023 | 09:50
Metoda prin care iti faci tenul curat si luminos Nu este nevoie de creme scumpe
Ponturi pentru un ten curat și luminos. Femeile nu vor mai apela la produse cosmetice. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru un ten curat și luminos. Nu este nevoie de creme scumpe, ci doar de un stil de viață sănătos și echilibrat. Experții în cosmetică și dermatologie vin cu soluții la îndemâna tuturor doamnelor și domnișoarelor.

Ponturi pentru un ten curat și luminos. Femeile nu vor mai apela la produse cosmetice

Pentru a avea mereu un ten curat și luminos e nevoie de câteva ponturi simple și extrem de utile. Femeile nu vor mai apela la produse cosmetice pentru a avea o piele frumoasă, radiantă, netedă și fără imperfecțiuni.

ADVERTISEMENT

Somnul odihnitor, alimentația sănătoasă și obiceiurile banale se numără printre îndemnurile de care trebuie să ținem cont, conform specialiștilor. Stresul, oboseala și excesul de zahăr trebuie neapărat eliminate pentru un ten impecabil.

Consumul de apă este extrem de important, doctorii recomandând să bem cel puțin 2 litri, de fiecare dată cu înghițituri mici. Acest obicei banal și hidratant contribuie la o mai bună digestie, dar și la elasticitatea pielii.

ADVERTISEMENT

Vitamina C și alimentele care o conțin (spanac, cartof dulce, ghimbir și broccoli) oferă tenului forța de a recăpăta elasticitatea. În plus, stimulează și producția de colagen, mai ales după vârsta de 35 de ani când încep să apară primele riduri adânci.

De asemenea, vitaminele A și E sunt excelente pentru piele, imunitate și vedere. Se găsesc în foarte multe fructe și legume, de la pepene galben, piersică, caisă până la migdale, alune și semințe de floarea-soarelui.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii în sănătate susțin că supa de oase este benefică pentru articulații, cât și pentru piele datorită colagenului, o proteină pe care organismul o sintetizează în mod natural. Aceasta conferă epidermei fermitate, luminozitate și elasticitate.

Cum putem avea o piele elastică și hidratată

Un alt sfat prețios pentru un ten curat și fără imperfecțiuni are legătură cu acizii grași Omega 3 care ajută la reînnoirea celulară. Peștele gras, precum somonul, păstrăvul, macroul și sardinele, semințele de chia și semințele de in trebuie consumate în mod regulat.

ADVERTISEMENT

O piele sănătoasă se menține în primul rând din interior și abia apoi din exterior. Cercetările arată că antioxidanții, care se află în fructele de pădure, stimulează producția de colagen și ne protejează de îmbătrânirea prematură și petele pigmentare.

Un ten mai elastic și mai sănătos nu permite loc fumatului, fie că este vorba de cel activ, fie de cel pasiv. Nicotina poate duce la îngustarea vaselor de sânge și asta înseamnă că limitează fluxul sanguin. Concret, aportul de nutrienți și oxigen transportat către celule scade.

ADVERTISEMENT
Tags: