News

Cele mai sigure ţări în cazul unui Al Treilea Război Mondial

Ca urmare a unei serii de atacuri teroriste si de violente, tot mai multi sunt cei care se tem de posibilitatea izbucnirii unui alt razboi mondial....
14.12.2015 | 12:43
Cele mai sigure tari in cazul unui Al Treilea Razboi Mondial
ADVERTISEMENT

Ca urmare a unei serii de atacuri teroriste si de violente, tot mai multi sunt cei care se tem de posibilitatea izbucnirii unui alt razboi mondial.

Daily Express a facut o lista a celor mai sigure 10 tari in eventualitatea in care ar izbucni un Al Treilea Razboi Mondial, iar 5 dintre ele apartin Europei, scrie ziare.com.

ADVERTISEMENT

10. Elvetia

Avand o traditie de neutralitate, buncare raspandite si o armata bine dotata, Elvetia s-a dovedit a fi un refugiu in trecutul violent al Europei. Desi se afla la granita cu Germania, Franta si Italia, care ar putea fi zone potential periculoase daca ar izbucni un razboi, Elvetia este cumva aparata de muntii sai, ceea ce inseamna ca oamenii s-ar putea chiar adaposti aici, daca ar izbucni violentele.

9. Tuvalu

O tara insulara in mijlocul Pacificului, Tuvalu este foarte izolata si neutra, iar departarea la care se afla o ajuta sa nu fie aliniata politic. Micuta populatie a tarii si resursele neglijabile fac ca marile puteri sa nu aiba un motiv pentru a ataca tara. Localnicii consuma in cea mai mare parte bunurile si alimentele pe care le produc singuri, astfel incat sunt independenti din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

8. Noua Zeelanda

Este poate una dintre cele mai izolate si totodata dezvoltate tari ale lumii, avand o democratie stabila si neimplicata in vreun conflict major important. Precum Elvetia, relieful sau muntos face ca localnicii sa se poata adaposti, in cazul unui pericol de asa natura.

7. Bhutan

Locatia sa unica, in munti, intre India si Tibet, reprezinta un excelent adapost in cazul unui Al Treilea Razboi Mondial, pentru aceasta micuta tara. Inconjurata de Himalaya, este una dintre cele mai izolate state ale lumii. De cand s-a alaturat ONU, in 1971, a pastrat o aversiune similara celei elvetiene fata de incurcarea politica si nu are relatii diplomatice cu Statele Unite.

ADVERTISEMENT

6. Chile

Una dintre cele mai stabile si prospere natiunii ale Americii de Sud, Chile este tara sud-americana care se situeaza cel mai sus cand vine vorba despre gradul de dezvoltare umana. Granitele sale sunt aparate natural de Muntii Anzi, iar in partea vestica se afla Oceanul Pacific.

5. Islanda

Recunoscuta pentru ca este extrem de pasnica, se afla pe primul loc in clasamentul mondial din acest punct de vedere si nu are granite terestre cu nicio tara. In plus, o parte importanta a tarii este relief muntos.

ADVERTISEMENT

4. Danemarca

Daca va izbucni vreun conflict in Europa, Danemarca ar avea de suferit din cauza ca face parte din NATO si din cauza apropierii periculoase de marile tari ale Uniunii Europene. Exista insa exceptia Groenlanda. Asemenea Islandei, Groenlanda este un loc izolat, muntos si fara aliniere politica.

3. Malta

Aceasta mica insula din Marea Medietarana are o faima istorica, neputand fi cucerita de mari imperii ale lumii. In plus, o invazie a sa ar fi una costisitoare. De asemenea, suprafata sa de putin peste 300 de kilometri patrati nici nu ar merita efortul unui atac.

2. Irlanda

Desi este o tara prospera si dezvoltata, nu are legaturi puternice cu niciuna dintre posibilele tari combatante intr-un Al Treilea Razboi Mondial. Irlanda tinde sa se sprijine pe o politica de independenta – nu este membru NATO si are o lunga istorie de neutralitate militara. Potrivit legii irlandeze, ca sa intre in orice conflict extern, tara are nevoie de aprobarea ONU, de cea a Guvernului irlandez si de cea a Parlamentului.

1. Fiji

Aceasta tara formata din sute de insule in Oceanul Pacific este de asemenea foarte izolata de potentialii invadatori, asemenea statului Tuvalu. In plus, are o populatie mica, este neutra in afacerile externe si nu are resurse care sa justifice o posibila invazie.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
BNR lansează o nouă monedă. Ce valoare va avea
BNR lansează o nouă monedă. Ce valoare va avea
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă