Life

Cele mai vândute telefoane mobile din istorie. Peste 250 de milioane de oameni au cumpărat acelaşi model

Care sunt cele mai vândute telefoane mobile din istorie. Un anumit model a fost achiziționat de peste 250 de milioane de oameni.
16.12.2022 | 19:10
Cele mai vandute telefoane mobile din istorie Peste 250 de milioane de oameni au cumparat acelasi model
Cele mai vândute telefoane din istorie. Sursa foto: Unsplash/Eirik Solheim
ADVERTISEMENT

Iată care sunt cele mai vândute telefoane din istorie. Un model celebru a fost achiziționat de peste 250 de milioane de persoane.

Care sunt cele mai vândute telefoane mobile din istorie

În ziua de astăzi, modelele de iPhone și Samsung sunt cele mai căutate, dar și alte smartphone-uri care aparțin altor branduri. Multe dintre cele mai vândute telefoane din istorie aparțin brandului Nokia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cel mai vândut model de telefon din istorie nu este un smartphone, ci unul lansat cu aproape 20 de ani în urmă, achiziționat de sute de milioane de oameni.

Este vorba despre Nokia 1100, lansat în anul 2003. Modelul s-a vândut în număr mare, fiind achiziționat de peste 250 de milioane de oameni din toată lumea, potrivit useit.ro.

ADVERTISEMENT

În afară de faptul că era un telefon foarte rezistent și avea un display monocrom, dispunea și de o lanternă în partea superioară. Designul acestui telefon era asemănător cu alte telefoane Nokia și avea un preț accesibil.

Următorul telefon pe listă este Nokia 1110, care s-a vândut în peste 240 de milioane de exemplare. Lansat în 2005, modelul i-a atras pe utilizatori, chiar dacă dispozitivul nu avea cameră foto sau display color, așa cum aveau alte telefoane din același an.

ADVERTISEMENT

Pe locul trei se află două smartphone-uri, de data aceasta fiind vorba de gigantul Apple. iPhone 6 și 6 Plus, lansate în 2014, aveau display-uri mari, de 4.7, respectiv de 5.5 inchi, iar cel dintâi s-a vândut în număr mai mare, cel mai probabil datorită prețului mai scăzut. S-au vândut peste 220 de milioane de exemplare la nivel global.

Nokia 3210 a fost lansat în 1999, iar designul și rezistența acestui dispozitiv, precum și existența mai multor opțiuni pentru carcasă au atras cumpărătorii. Mobilul avea instalat și jocul Snake, unul dintre cele mai jucate jocuri de telefon din toată lumea.

ADVERTISEMENT

Telefoanele Nokia, la mare căutare de-a lungul timpului

Un alt telefon marca Nokia este modelul 1200, care a fost cumpărat mai ales datorită faptului că durata bateriei sale era foarte mare. Telefonul oferea șapte ore de conversații fără întrerupere și 390 de ore pe standby. Acest model a fost cumpărat de peste 150 de milioane de oameni.

În lista celor mai vândute telefoane din istorie se află și Nokia 6600, achiziționat în peste 150 de milioane de exemplare.

Telefonul era dotat cu o cameră, dar și cu o baterie de 850 mAh. Atunci când a fost lansat, în 2003, prețul telefonului era în jur de 600 de euro.

Lansat în 2009, Nokia 5230 avea display-ul e 3.2 inchi, touchscreen și un sistem de operare Symbian. Modelul era dotat cu conectivitate 3G, cu o cameră de 2 megapixeli, cu un cip GPS, precum și cu 128 MB de memorie RAM.

Pe locul opt se află, de data aceasta, Samsung E1100, lansat tot în 2009 și vândut în peste 150 de milioane de exemplare. Bateria ținea 13 zile în mod standby, motiv pentru care dispozitivul a fost foarte căutat. De asemenea, telefonul avea un display de 1.52 inchi și 1 MB de spațiu de stocare.

Penultimul loc este ocupat de Nokia 2600. Telefonul a fost vândut în peste 135 de milioane de exemplare în 2004, atunci când a fost lansat. Display-ul telefonului era de 1.5 inchi, fără cameră sau conexiune Bluetooth. În schimb, telefonul avea o baterie foarte puternică.

Motorola Razr V3 se află pe ultimul loc în topul celor mai vândute telefoane. Acest model a fost achiziționat în peste 130 de milioane de exemplare în toată lumea. Era un telefon cu clapetă, iar designul dispozitivului a atras milioane de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: