Sunt alimente care îți scad imunitatea. Iar în sezonul rece este recomandat ca imunitatea noastră să fie una ridicată. Doar așa putem să evităm răcelile, virozele, dar și alte probleme.
Tu știi însă ce alimente scad imunitatea? Odată ce le cunoaștem știm cum să le eliminăm din dieta noastră, dar și cum putem să le înlocuim. Trebuie menționat faptul că imunitatea este cheia în fața virușilor și a răcelilor de sezon.
Astfel, înainte de a căuta suplimente alimentare, sau diferite remedii, mai bine încercăm să ne menținem sistemul imunitar crescut. Cum facem acest lucru? În primul rând scăpând de aceste alimente care scad imunitatea.
Mâncarea prăjită scade imunitatea în primul rând. Deși este delicioasă, aceasta nu doar că ne poate aduce câteva kilograme nedorite, dar moleculele pe care le conține pot să slăbească sistemul nostru imunitar.
Iar aici se încadrează și alimentele de tip fast food, dar și celebrele chipsuri pe care multe persoane aleg să le achiziționeze din comerț. Totodată, alimentele care sunt bogate în sare au același efect.
Continuăm lista alimentelor care scad imunitatea cu produsele bogate în zahăr. Astfel, dacă obișnuiești să consumi iarna prăjituri, ciocolate, gogoși, pâine, sau alte deserturi, s-ar putea ca sistemul tău imunitar să aibă de suferit.
Cel mai bine optezi pentru miere, dacă simți neapărat nevoia de ceva dulce. De asemenea, o alegere mai sănătoasă este siropul de arțar sau zahărul de cocos, în special în ceaiuri și nu numai.
Și alimentele procesate scad imunitatea. Deși poate vedem o etichetă în care se menționează că e vorba de produse naturale, adevărul este altul. Acestea ajung să conțină anumite zaharuri rafinate în cantități mari.
Astfel, mai bine eviți astfel de alimente, în special iarna. Printre ele se numără cerealele, dar și pâinea. Chiar dacă nu ai citit eticheta, este bine să știi că în general, orice aliment ambalat poate fi modificat mecanic, arată catena.ro.