Life

Alimentul pe care trebuie să-l consumi cel puțin o dată pe săptămână. Medicul Vlad Ciurea spune că stimulează imunitatea

Leguma care este bine să fie mâncată măcar o dată pe săptămână. Doctorul Vlad Ciurea susține că e bună pentru imunitate.
14.11.2023 | 16:40
Alimentul pe care trebuie sal consumi cel putin o data pe saptamana Medicul Vlad Ciurea spune ca stimuleaza imunitatea
Leguma care este bine să fie mâncată măcar o dată pe săptămână. Doctorul Vlad Ciurea susține că e bună pentru imunitate. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alimentul banal pe care trebuie să-l consumi cel puțin o dată pe săptâmână. Medicul Vlad Ciurea spune că stimulează imunitatea, dar și activitatea celulelor nervoase. În plus, are multe alte beneficii pentru organismul uman.

Leguma care este bine să fie mâncată măcar o dată pe săptămână. Doctorul Vlad Ciurea susține că e bună pentru imunitate

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit care este leguma care este bine să fie mâncată măcar o dată pe săptămână. Profesorul universitar susține că e bună pentru imunitate și că ține la distanță răcelile în sezonul rece.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un aliment consumat încă din Antichitate de evrei și alte vechi popoare. Avantajele asupra corpului sunt cunoscute de mai bine de 5.000 de ani, fiind un adevărat panaceu pentru că curăță vasele.

Concret, acesta este usturoiul care sprijină sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor. De asemenea, datorită compușilor sulfurați are proprietăți antibacteriene și antivirale, ajutând la combaterea infecțiilor.

ADVERTISEMENT

„Îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. 

Dovadă că, dacă de 5.000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi. Care este motivul pentru care îl consumă? Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic în a-și îmbunătăți starea genetică.

ADVERTISEMENT

Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Ce alte beneficii are usturoiul pentru organism

Doctorul Vlad Ciurea nu este singurul care vorbește despre beneficiile pe care le are usturoiul pentru organism. Foarte mulți nutriționiști recomandă consumul acestei legume care contribuie la scăderea nivelului de colesterol în sânge.

ADVERTISEMENT

În plus, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare, reduce tensiunea arterială și are proprietăți antiinflamatoare, fiind foarte util în gestionarea inflamațiilor și a afecțiunilor asociate acesteia.

De asemenea, menține sănătatea oaselor și previne pierderea de masă osoasă. Totodată, usturoiul poate combate stresul oxidativ din corpul uman datorită antioxidanților din compoziția sa. Leguma protejează celulele împotriva deteriorării.

ADVERTISEMENT
Tags: