Life

Cele trei alimente sănătoase și delicioase, dar care nu trebuie consumate decât de două ori pe săptămână. Ce se întâmplă în organismul tău dacă faci asta

Există anumite alimente care deși sunt sănătoase și delicioase, nu trebuie consumate atât de des. Pot avea efecte neplăcute asupra organismului nostru.
09.04.2024 | 18:20
Cele trei alimente sanatoase si delicioase dar care nu trebuie consumate decat de doua ori pe saptamana Ce se intampla in organismul tau daca faci asta
Cele trei alimente sănătoase și delicioase, dar care nu trebuie consumate decât de două ori pe săptămână. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele trei alimente sănătoase și delicioase, dar care nu trebuie consumate decât de două ori pe săptămână, sigur le adori și tu. Te gândești că dacă le adaugi în meniul tău zilnic vei avea de câștigat, dar adevărul e altul.

Cele trei alimente sănătoase și delicioase, dar care nu trebuie consumate decât de două ori pe săptămână

Dr. Andrey Okhrimov, hepatolog, a vorbit despre modul în care anumite alimente pot afecta ficatul. Deși sunt bogate în vitamine și în minerale, acestea pot contribui într-o oarecare măsură la riscul apariției anumitor boli la nivelul ficatului.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ești un mare iubitor de pește, dar și de legume, e bine să verifici bine lista. Unele alimente pe care te bazai trebuie consumate mai rar decât ai fi crezut tu până acum.

Iar dacă reușim să umblăm la dieta noastră, spune medicul, vom fi protejați în fața riscului de hepatită ori ciroză. Și toutși care sunt cele trei alimente sănătoase și delicioase, dar care nu trebuie consumate des?

ADVERTISEMENT

Primele pe listă sunt chiar ouăle. Deși sunt bombe de proteine și de vitamine, ele trebuie consumate cu mare atenție. Medicul ne recomandă să nu consumăm mai mult de două ori pe săptămână ouă, indiferent de forma lor.

Al doilea aliment de pe listă este peștele de mare, în special cel gras. Este bine într-adevăr să avem pește în dieta noastră, datorită conținutului de Omega-3. Nu trebuie însă să îl consumăm chiar în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Efectele negative ale anumitor alimente asupra ficatului

Nici roșiile nu trebuie consumate așa de des. Deși salata de roșii și castraveți poate părea o alegere sănătoasă și delicioasă, e bine să nu o consumăm de mai mult de două ori pe săptămână. La fel ca și ouăle și peștele de mare, roșiile ne pot afecta ficatul.

Medicul mai explicat și faptul că ficatul are un rol esențial în buna funcționare a organismului. Iar deși nu doare, dacă este afectat, există anumite stări negative pe care o persoană le va avea.

ADVERTISEMENT

„Ficatul este un organ care asigură unei persoane o viață de calitate și fericită. Trebuie remarcat faptul că, de obicei, nu doare. Toate modificările negative ale acestuia apar neobservate de către o persoană. Cu ajutorul testelor de sânge, a ultrasunetelor și a altor teste, puteți înțelege că acest organ suferă”, spune hepatologul Andrey Okhrimov

Ce se întâmplă dacă nu suntem atenți la dieta noastră? Dincolo de cele trei alimente sănătoase și delicioase menționate anterior, e bine, evident, să le evităm și pe cele nesănătoase.

Iar aici, spune medicul, se încadrează alimentele grase, fie ele sărate, fie dulci. Chiar dacă o persoană nu consumă alcool și poate are un stil de viață echilibrat, pot apărea anumite probleme la nivelul ficatului.

„Consumul excesiv de alimente nesănătoase, cu accent pe alimentele grase, amidonoase, sărate și dulci, poate duce la apariția bolii ficatului gras non-alcoolic”, spune hepatologul.

Acesta a mai adăugat și că este de preferat să optăm pentru porții mici de mâncare și puține condimente. De asemenea, ar fi bine ca atât băutura, dar și mâncarea, să fie calde în momentul în care sunt consumate.

ADVERTISEMENT