Life

Care este, de fapt, cea mai bună legumă de pe pământ. Experții au descoperit că este o bombă de vitamine și minerale

A fost descoperită cea mai bună legumă din lume. Conține o mulțime de vitamine și minerale și oricine o poate introduce în alimentația sa.
01.03.2024 | 16:39
Care este de fapt cea mai buna leguma de pe pamant Expertii au descoperit ca este o bomba de vitamine si minerale
Care este cea mai bună legumă din lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că legumele sunt cele care ne ajută să avem un stil de viață echilibrat. Orice dietă alimentare trebuie să includă, neapărat, legume. În funcție de ceea ce ne dorim pe termen lung, adică să slăbim sau să avem o alimentație echilibrată, trebuie să optăm pentru anumite legume.

Care este cea mai bună legumă din lume

Legumele sunt o adevărată ”comoară” pentru organism. Consumul regulat de legume are multe beneficii, mai ales dacă alegem legumele care ni se potrivesc. Este foarte important să știm ce, cum și cât să consumăm, chiar și atunci când este vorba despre legume.

ADVERTISEMENT

Experții în nutriție susțin că au descoperit o legumă care face minuni pentru organism. În concepția lor, este cea mai bună legumă din lume și orice persoană ar trebui să o introducă în alimentație.

Pentru a desemna cea mai bună legumă din lume, cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au luat în considerare mai mulți factori. Primordială a fost concentrația de minerale și vitamine pe care au avut-o mai multe legume.

ADVERTISEMENT

Legume studiate au obținut scoruri de 80 de puncte din 100. Din această categorie fac parte sfecla roșie, spanacul, dar și alte legume pe care românii le consumă destul de des. Însă, cea mai bună legumă a obținut punctajul maxim.

Potrivit experților, singura legumă care a reușit să obțină 100 de puncte este cresonul. Aceasta este o verdeață înrudită cu varza și ridichile și poate fi găsită în iazuri și râuri. S-ar putea ca românilor să le fie familiară după denumirea de măcriș, năsturaș sau brâncuță.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi preparat cresonul, în așa fel încât să nu i se piardă beneficiile pentru organism

Gustul cresonului este unic și nu poate fi confundat cu nimic altceva. Cei care aleg să îl consume, vor simți o aromă puternică, similară hreanului. Cresonul este consumat de generații întregi și se număra printre preferatele civilizațiilor persane și romane.

Gustul piperat al cresonului a ajuns să fie pe placul a cât mai multe persoane. În unele restaurante, acesta este considerat o verdeață aparte. Marii bucătari au început să îl folosească pentru a prepara unele dintre cele mai alese feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Dr. Amy Lee, cresonul are mai multe vitamine și minerale decât ne-am putea imagina. Este o sursă bogată de nutrienți și ar trebui introdusă în alimentație fără nicio reținere.

”Cresonul de apă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A și potasiu, mai mult decât salata obișnuită”, a spus experta, potrivit adevărul.ro.

Din păcate, nu toată lumea este familiarizată cu această legumă. Din cauza faptului că se găsește peste tot în mediile umede, cresonul a ajuns să fie considerat o buruiană. Însă, pe vremuri, cresonul era mult mai apreciat decât în prezent.

În Epoca Victoriană, englezii îi spuneau ”pâinea săracului”, datorită nutrienților pe care îi avea. Era suficient să consumi creson pentru a-ți potoli foamea. În Europa și Asia, ani la rând, cresonul nu a fost pus numai pe masă, ci a fost folosit și în scopuri medicinale.

În prezent, cresonul poate fi folosit ca ingredient în prepararea salatelor sau, pur și simplu, poate lua locul pătrunjelului în anumite ciorbe. Este foarte important ca acesta să nu fie fiert prea mult pentru a nu își pierde vitaminele.

ADVERTISEMENT
Tags: