Life

Alimentul banal considerat o bombă de proteine. E delicios, dar mulți români nici nu știau asta despre el

Un aliment banal e considerat o bombă de proteine. E delicios, iar deși românii îl adoră, puțini sunt conștienți de beneficiile sale.
03.03.2024 | 16:45
Alimentul banal considerat o bomba de proteine E delicios dar multi romani nici nu stiau asta despre el
Alimentul banal considerat o bombă de proteine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Alimentul banal considerat o bombă de proteine se găsește destul de ușor. Este delicios, e perfect dimineața, dar și pe parcursul zilei și mai mult de atât, are și alte beneficii impresionante pentru organism.

Alimentul banal considerat o bombă de proteine

Este esențial să avem o dietă cât se poate de echilibrată și de variată. Avem nevoie de proteine, de fibre, dar și de carbohidrați ca să ne simțim bine, astfel că este esențial să știm ce să consumăm.

ADVERTISEMENT

Există alimente despre care se spune că sunt bombe de vitamine, dar adevărul e altul. De cealaltă parte, produse sau alimente la care nu ne-am fi gândit vreodată sunt cu adevărat o comoară pentru organismul nostru.

Care e alimentul banal considerat o bombă de proteine? Specialiștii spun că iaurtul grecesc. Știai însă asta despre el? Poate îl cumpărai din alte motive, inclusiv pentru digestie, dar ai omis acest amănunt.

ADVERTISEMENT

100 de grame de iaurt grecesc neîndulcit conțin 8,78 de proteine. Asta în condițiile în care un iaurt integral normal conține doar 3,82 de grame de proteine la suta de grame, arată cei de la everydayhealth.com.

Iaurtul islandez, plin de vitamine și de minerale

Și nu doar iaurtul grecesc e o bombă de proteine. La rândul său, iaurtul islandez, un iaurt gros, are o cantitate consistentă de proteine, astfel că putem să îl consumăm fără prea multe griji.

ADVERTISEMENT

Totodată, ambele iaurturi sunt bogate în vitamina D, dar și în calciu. Iar restul mineralelor și vitaminelor pe care le conțin ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos și reglează fluxul sanguin. Astfel, ne ajută să avem o stare de bine.

Iar un alt aliment considerat o bombă de proteine este oul. Studiile au demonstrat că proteinele din ou se digeră cel mai ușor. Asta înseamnă că aminoacizii din ouă sunt tolerați mai bine de organism față de sursele de proteine din carne sau din lactate.

ADVERTISEMENT

În același timp, ouăle sunt recomandate și în dietă. Ele pot ajuta enorm la gestionarea greutății. Ouăle scad pofta de mâncare, astfel că resimțim sațietatea mai multă vreme. Iar cel mai mare conținut de proteine se regăsește chiar în gălbenuș. Tot el este bogat și în vitaminele A, D B, K și E.

ADVERTISEMENT