Fotbal international

Celta Vigo – Atletico Madrid 2-0. Prima surpriză în La Liga şi primul pas fals pentru Simeone

01.09.2018 | 23:53
Celta Vigo  Atletico Madrid 20 Prima surpriza in La Liga si primul pas fals pentru Simeone

Etapa a treia din La Liga a consemnat şi prima surpriză din această ediţie: Celta Vigo – Atletico Madrid 2-0, meci jucat pe “Balaidos” din Vigo. Atletico, echipă care deja a câştigat un trofeu înainte de a începe campionatul, Supercupa Europei după 4-2 cu rivala Real Madrid, în prelungiri, era favorită, mai ales că în această vară “plăpumarii” chiar au reuşit o campanie de achiziţii impresionantă şi, mai ales, au izbutit să îşi păstreze giuvaierul, pe campionul mondial Antoine Griezmann, ce e drept şi pentru un salariu record pe “Wanda Metropolitano”, 20 de milioane de euro net anual.

Celta - Atletico 2-0. Muntenegreanul Savic a văzut roşu şi a lăsat-o pe Atletico în zece
Celta – Atletico 2-0. Muntenegreanul Savic a văzut roşu

Pe lângă forţa financiară a lui Atletico formaţia galiciană părea a nu avea prea multe şanse. Însă Diego Simeone şi-a ajutat mult adversarul să capete curaj prin faptul că nu a trimis pe teren din primul minut pe nici unul dintre jucătorii aduşi în vară, deşi francezul Thomas Lemar fusese titular până acum, inclusiv în Supercupa Europei. Atletico a jucat mult prea economicos, iar pe măsură ce timpul a început să treacă şi Celta a văzut că adversarul nu este chiar un zmeu cu şapte capete, gazdele au început să îndrăznească tot mai mult şi imediat după pauză au lovit pentru prima dată.

Celta Vigo – Atletico Madrid 2-0. VAR a anulat golul trei al gazdelor

Experimentatul fundaş uruguayan, cel mai bun prieten al lui Griezmann, Diego Godin a comis-o şi Maxi Gomez a rămas singur cu Oblak, pe care l-a învins. Golul nu a trezit echipa lui Simeone, chiar dacă pe teren au apărut Lemar, Kalinic sau Arias situaţia nu s-a îndreptat în vreun fel. A doua reuşită a Celtei, Iago Aspas, cu o lovitură de cap, a venit logic şi ca răul să fie complet muntenegreanul Savic, pe care-l vom revedea la Ploieşti, în meciul România – Muntenegru din Liga Naţiunilor, a făcut al doilea galben, cu un henţ şi a fost eliminat.

Iago Aspas a marcat primul lui gol în La Liga în poarta lui Atletico şi i-a dat astfel un răspuns selecţionerului Luis Enrique pentru faptul că nu a fost convocat la naţională. Dezastrul ar fi fost total dacă nu ar exista acum sistemul VAR în La Liga. Un al treilea gol pentru Celta a fost nevalidat pentru ofsaid abia după studierea tehnologiei VAR.

Duelul dintre doi buni prieteni pe banca tehnică

Acest meci a însemnat şi o dispută între doi vechi prieteni şi coechipieri la naţionala Argentinei, Diego Simeone şi Antonio Mohamed, ultimul ieşind bucuros pentru prima sa victorie ca antrenor în faţa lui “Cholo”. Cu acest joc Atletico a arătat că va fi foarte greu să se poată bate la titlu cu FC Barcelona şi Real Madrid, chiar dacă a cheltuit atâţia bani în vară pentru a aduce jucători de valoare. Echipa lui Diego Simeone a arătat multe probleme şi nu doar defensive, iar faptul că se apropie debutul în grupele Champions League îl obligă pe tehnicianul argentinian să repare de urgenţă, din mers, ceea ce nu a funcţionat, pentru ca Griezmann şi colegii lui să poată fi la nivelul maxim la ora acestor meciuri. Atletico a arătat că nu are totuşi ADN de campioană şi că nu întâmplător se află, mai mereu, în umbra lui FC Barcelona şi Real Madrid.