Fotbal international

Real Madrid – Atletico Madrid 2-4, după 2-1 și prelungiri în Supercupa Europei. Video. Vezi rezumatul

16.08.2018 | 00:58
Real Madrid  Atletico Madrid 24 dupa 21 si prelungiri in Supercupa Europei Video Vezi rezumatul
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Atletico Madrid 2-4 . Video. Vezi rezumatul! Câştigătoarea din ultimul sezon din Europa League şi-a adjudecat pentru a 3-a oară în istorie Supercupa Europei. Trupa lui Diego Simone a făcut un meci excelent în faţa câştigătoarei Ligii Campionilor.

Supercupa Europei a început extrem de abrupt, iar după doar 50 de secunde de la primul fluier Diego Costa a reuşit să deschidă scorul pentru echipa antrenată de către Diego Simeone. Atacantul cu origini braziliene a primit o pasă în adâncime şi l-a executat pe Keylor Navas. Golul marcat de vârful readus de la Chelsea la începutulul lui 2018 a devenit cel mai rapid înscris vreodată în Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT

Real Madrid – Atletico Madrid 2-4, după 2-1 și prelungiri în Supercupa Europei. Video. Vezi rezumatul

Real Madrid a pus rapid stăpânire pe mijlocul terenului, iar echipa lui Julen Lopetegui a început să pună presiune pe poarta lui Jan Oblak. Marco Asensio a fost la un pas de a marca un gol senzaţional, însă portarul celor de la Atletico Madrid a avut un reflex de zile mari. Deţinătorii Ligii Campionilor au continuat să domine, iar Karim Benzema avea să egaleze în minutul 27 după o centrare venită excelent din partea lui Gareth Bale.

Real Madrid - Atletico Madrid 2-4 d.p. Supercupa Europei
Real Madrid – Atletico Madrid 2-4 d.p. Supercupa Europei

Trupa de pe Santiago Bernabeu nu a redus motoarele nici după reuşita vârfului francez şi doar câţiva centimetri au lipsit ca mingea trimisă cu mult efect de Marco Asensio să se oprească în poarta lui Oblak. Elevii lui Lopetegui au dominat clar şi finalul primei reprize, iar Marcelo a fost şi el la un pas de gol.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a început excelent şi repriza secundă şi în minutul 63 avea să preia conducerea în urma unui gol marcat de Sergio Ramos. Căpitanul formaţiei Los Blancos a marcat cu mult sânge rece dintr-o lovitură de la 11 metri acordată de central Kasper Marciniak în urma unui henţ comis de către Juanfran în suprafaţa de pedeapsă.

Atletico a fost nevoită să iasă la joc după golul lui Sergio Ramos, iar acest lucru avea să se resimtă şi pe tabela de marcaj după reuşita lui Diego Costa, cel care a izbutit dubla. Duelul dintre cele două formaţii avea să se decidă în cele din urmă în cele două reprize suplimentare.

ADVERTISEMENT

Trupa pregătită de către Diego Simeone a început excelent reprizele suplimentare, iar după doar şapte minute Saul Niguez avea să marcheze pentru 3-2. Real Madrid a încercat să răspundă rapid, dar Koke avea să înscrie şi el dintr-o pasă venită de la Vitolo la finalul unui contraatac superb.

Julen Lopetegui a forţat pe finalul jocului prin introducerea lui Borja Mayoral, dar cu toate astea tabela a rămas nemofidicată până la final. Real Madrid  a ratat astfel şansa de a ajunge la a 5-a Supercupă a Europei din istorie şi este în continuare la un trofeu în spatele marilor rivali din Barcelona.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a câştigat Supercupa Europei pentru a 3-a oară din tot atâtea finale disputate. Rojiblancos au învins în 2010 pe Inter Milano cu 2-0, într-o partidă în care Kun Aguero şi Juan Antonio Reyes au punctat. Spaniolii au repetat isprava şi în 2012, atunci când învingeau cu 4-1 pe Chelsea, într-un meci în care Radamel Falcao a reuşit un hattrick, iar Garry Cahill pentru Chelsea şi Joao Miranda au completat lista marcatorilor. Atletico Madrid a participat în fiecare dintre cele trei ediţii din Supercupa Europei din postura de învingătoare în Europa League.

ADVERTISEMENT