News

Cercetători de la OpenAI au avertizat despre o descoperire care ar putea amenința omenirea. O scrisoare a fost trimisă conducerii înainte ca Altman să fie demis

OpenAI a fost avertizată de angajați cu privire la o descoperire periculoasă în inteligența artificială, înainte ca Altman să fie concediat.
23.11.2023 | 12:36
Cercetatori de la OpenAI au avertizat despre o descoperire care ar putea ameninta omenirea O scrisoare a fost trimisa conducerii inainte ca Altman sa fie demis
Cercetători de la OpenAI au avertizat despre o descoperire care ar putea amenința omenirea. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cercetători de la OpenAI au avertizat despre o descoperire care ar putea amenința omenirea. Acest lucru s-a întâmplat înainte ca directorul general al OpenAI, Sam Altman, să fie demis, la finalul săptămânii trecute.

Cercetători de la OpenAI au avertizat despre o descoperire care ar putea amenința omenirea

Mai exact, angajații companiei au transmis o scrisoare Consiliul de Administraţie. În aceasta se preciza faptul că a fost făcută o descoperire periculoasă în inteligența artificial, care ar putea fi amenințătoare pentru omenire.

ADVERTISEMENT

Informațiile au fost făcute publice de Reuters, citând surse familiarizate cu acest eveniment. Se pare că scrisoarea a fost unul dintre factorii principali care au convins Consiliul de Administrație să decidă concedierea lui Sam Altman.

Reprezentanții companiei OpenAI au refuzat să comenteze subiectul, potrivit sursei citate. Ulterior, scrisoarea care a ajuns la Consiliul de Administrație, precum și un proiect numit Q, ar fi fost menționate într-un mesaj intern către personalul companiei.

ADVERTISEMENT

Unii dintre angajații OpenAI consideră că proiectul Q poate fi o descoperire majoră privind „inteligența artificială generală (AGI)”. De altfel, AGI este definit de OpenAI drept „sisteme autonome ce depăşesc oamenii în majoritatea sarcinilor valoroase din punct de vedere economic”.

„Având în vedere resursele vaste de calcul, noul model a fost capabil să rezolve anumite probleme matematice. Cu toate că efectua doar calcule matematice la nivelul elevilor de şcoală primară, faptul că a reuşit astfel de teste i-a făcut pe cercetători să fie foarte optimişti cu privire la viitorul succes al Q”, a declarat una dintre sursele aflate sub protecția anonimatului, pentru Reuters.

ADVERTISEMENT

Sam Altman a revenit în funcție la câteva zile de la concediere

Sam Altman, considerat „copilul teribil al inteligenţiei artificiale” și CEO-ul companiei OpenAI, cea care a creat ChatGPT, a fost concediat vineri. După câteva zile, acesta a fost repus în funcție, după ce personalul companiei a transmis o scrisoare deschisă, amenințând cu demisia dacă Altman nu va reveni în funcție.

Concedierea CEO-ului companiei a venit și în urma unei declarații pe care Altman a făcut-o în timpul unui summit al liderilor mondiali. Acesta s-a desfășurat, joi, la San Francisco. După o zi, Consiliul de Administrația a făcut anunțul privind concedierea.

ADVERTISEMENT

„De patru ori în istoria OpenAI, cea mai recentă dată chiar în ultimele două săptămâni, am reușit să fiu prezent în sală, atunci când împingem vălul ignoranței înapoi și frontiera descoperirii înainte, iar a face acest lucru este o onoare profesională de neuitat”, a spus Sam Altman la summitul Asia-Pacific Economic Cooperation.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori