News

Cercetătorii au găsit pe fundul Oceanului Atlantic mai multe găuri misterioase. ”Se întâmplă ceva important şi nu ştim ce este“

Oamenii de știință americani nu își pot explica ce a creat mai multe găuri misterioase găsite pe fundul Oceanului Atlantic. Există mai multe ipoteze, însă niciun răspuns cert.
29.07.2022 | 22:56
Cercetatorii au gasit pe fundul Oceanului Atlantic mai multe gauri misterioase Se intampla ceva important si nu stim ce este
Nimeni nu știe ce a creat găurile din Oceanul Atlantic. Foto: New York Times
ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) au studiat atent găurile descoperite pe fundul oceanului. Acestea sunt perfect aliniate și par să fi fost create de o ființă inteligentă asemănătoare omului.

Găuri misterioase pe fundul Oceanului Atlantic, nimeni nu știe ce le-a creat

Expediția ”Voyage to the Ridge 2022” e menită să găsească răspunsuri la întrebările cercetătorilor, potrivit The New York Times. Găurile au fost descoperite în 23 iulie, la adâncimea de 2.660 de metri pe fundul Oceanului Atlantic, în apropiere de Portugalia.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 20 de ani, la 75 de kilometri distanță, oamenii de știință au găsit găuri similare. Emily Crum, purtătoarea de cuvânt a NOAA a explicat că ”sursa găurilor sau modul în care au fost construite este necunoscută, dar sedimentul ridicat poate indica excavarea”.

Oamenii de știință vor să afle dacă există viață în acele sedimente, cu ajutorul unui dispozitiv de aspirație al submarinului. Biologul Michael Vecchione crede că descoperirea e mai importantă decât ar putea să realizeze oamenii de rând.

ADVERTISEMENT

”Se întâmplă ceva important acolo şi nu ştim ce este”, a declarat Vecchione, conform sursei citate. ”Acest lucru evidenţiază faptul că există încă mistere acolo”, a completat cercetătorul.

Dorsala Atlantică (Mid-Atlantic Ridge) acoperă o distanță impresionantă de 16.000 de kilometri și este cel mai lung lanț muntos submarin din lume. În această zonă au loc cutremure frecvent, potrivit seismologilor.

ADVERTISEMENT

Agenția a cerut părerea oamenilor pe rețelele de socializare, referitor la descoperirea făcută, iar răspunsurile și ipotezele sunt variate.

Sunt găurile sunt făcute de om? Ar putea fi un semn de la extratereștri? Sunt urme lăsate de un submarin?

ADVERTISEMENT

Cea mai plauzibilă explicație ar fi că găurile sunt de fapt ”găurile de respirație ale unei creaturi de adâncime care se îngroapă sub nisip”.

ADVERTISEMENT