Life

Cercetătorul rus care a vrut să creeze hibridul om-cimpanzeu. Ce s-a ales de proiectul lui

Povestea unuia dintre cei mai controversați cercetători de origine rusă. Cum a pus la cale planul de a încrucișa cimpanzeul cu omul
12.02.2024 | 22:21
Cercetatorul rus care a vrut sa creeze hibridul omcimpanzeu Ce sa ales de proiectul lui
Povestea lui Illya Ivanov, cercetătorul care a vrut să încrucișeze omul cu maimuța. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, oamenii de știință au fost preocupați să pună în aplicare fel de fel de proiecte care, inițial, păreau irealizabile. Așa se face că, la un moment dat, un cercetător rus a fost să încrucișeze omul cu cimpanzeul. Proiectul său a fost privit cu scepticism, mai ales că nu mulți au avut curaj să se aventureze atât de departe.

Povestea cercetătorului rus care a vrut să demonstreze teoria lui Darwin

Illya Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători ruși. Acesta este unul dintre cele mai sonore nume din domeniul inseminării artificiale. Ideile sale au fost de-a dreptul uimitoare și mulți au avut rețineri cu privire la succesul său.

ADVERTISEMENT

Ivanov nu s-a limitat la lucruri mărunte și banale. Cercetătorul rus a țintit mereu către lucruri mărețe și, așa se face că ideile lui de încrucișare au uimit întreaga lume.

La un moment dat, cercetătorul a început procesul de hibridizare și a încrucișat antilopa cu vaca, zebra cu măgarul, dar și alte animale, aparent, fără nicio legătură.

ADVERTISEMENT

De departe, cea mai îndrăzneață idee a lui Ivanov a fost aceea de a încrucișa un cimpanzeu cu un om. Totul a început în 1910, atunci când a comunicat intenția lui unui grup de zoologi. Din păcate pentru el, nimeni nu a crezut în planul său.

Însă, succesul avea să vină 14 ani mai târziu, când Illya Ivanov a reușit să îl convingă pe Stalin să îi finanțeze proiectul. Astfel, cercetătorul a plecat în Guineea, acolo unde și-a propus să pună în aplicare toate ideile sale.

ADVERTISEMENT

Planul de a insemina omul cu maimuța a eșuat de nenumărate ori

Pentru a-l convinge pe Stalin, cercetătorul a folosit unul dintre cele mai solide argumente. Și anume, acela că vrea să demonstreze valabilitatea teoriei lui Darwin. Stalin a fost de acord, mai ales că a luat în considerare posibilitatea de a crea o armată de super-soldați.

Însă, odată ajuns în Guineea, lucrurile nu au mai funcționat deloc așa cum se aștepta. Prima încercare a lui Ivanov a fost aceea de a insemina trei femele cimpanzeu cu material seminal uman. Deși avea speranțe mari, planul său a eșuat, dar, nu s-a dat nicio secundă bătut.

ADVERTISEMENT

Illya Ivanov a mai mers mai departe și a încercat să insemineze femeile africane cu spermă de cimpanzeu. Nici de data asta nu a funcționat planul, însă, cercetătorul nu a vrut să renunțe atât de ușor.

După ce s-a încheiat vizita sa în Guineea, acesta a decis să se țină de plan atunci când va ajunge în Moscova. Acesta a adus cimpanzei în laboratorul său și a reușit să convingă cinci femei dornice să participe la studiu.

Din păcate, nici data acesta nu a fost una cu noroc pentru Illya Ivanov. Cimpanzeii au murit înainte ca cercetătorul să înceapă proiectul. Acela a fost momentul în care Ivanov a pierdut toată aprecierea lui Stalin, dictatorul începând să-l ridice în slăvi pe Trofim Lysenko, un tânăr inginer.

ADVERTISEMENT
Tags: