Fotbal international

CFR Cluj, încă un debut perfect în grupe! Record formidabil pentru ardeleni. Video

22.10.2020 | 21:32
CFR Cluj inca un debut perfect in grupe Record formidabil pentru ardeleni Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a debutat joi, 22 octombrie, în grupele Europa League din actualul sezon, iar adversară i-a fost ȚSKA Sofia, bulgarii care au fost susținuți de 12.000 de oameni din tribunele stadionului Vasil Levski.

FANATIK a analizat parcursul clujenilor în Europa și a descoperit că este a şasea oară când CFR Cluj își câștigă meciul din prima etapă a grupelor europene. Până în prezent, formaţia din Gruia a bifat trei prezenţe în grupele UEFA Champions League şi tot atâtea în Europa League.

ADVERTISEMENT

Altfel spus, CFR a câștigat de fiecare dată la debutul în grupe. Pe 16 septembrie 2008, CFR Cluj debuta în grupele Ligii Campionilor cu AS Roma. Italienii porneau cu prima şansă, însă campioana României a oferit o surpriză uriaşă pe “Olimpico” şi a câştigat duelul, scor 2-1.

Victoriile obţinute de CFR Cluj la debutul în grupe. ȚSKA Sofia, încă un nume pe lista victimelor

Emmanuel Culio a marcat de două pe “Olimpico” şi a adus prima victorie a lui CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor. Ca o coincidenţă, ardelenii se vor duela din nou cu AS Roma în grupele Europa League, echipă pe care a întâlnit-o de patru ori în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, pe 17 septembrie 2009, CFR Cluj a bifat un nou debut perfect în grupele cupelor europene, de această dată în Europa League. Clujenii s-au impus pe teren propriu în faţa lui FC Copenhaga, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Emmanuel Culio şi Lacina Traore.

În sezonul 2010-2011, CFR Cluj a jucat din nou în grupele Ligii Campionilor, unde s-a revăzut cu AS Roma şi a dat piept cu Bayern Munchen şi FC Basel. Prima etapă a fazei a adus victoria ardelenilor, 2-1 cu formaţia elveţiană în Gruia. Ionuţ Rada şi Lacina Traore au fost marcatorii clujenilor, în timp ce Valentin Stocker a înscris golul de onoare.

ADVERTISEMENT

În ediția actuală a Europa League, CFR a debutat în grupe la Sofia, pe stadionul Vasil Levski. Clujenii s-au impus cu 2-0, după golurile lui Rondon și Deac, care a marcat din penalty. Ardelenii sunt chiar liderii grupei A, având un golaveraj mai bun decât AS Roma, care și-a câștigat și ea meciul de debut, 2-1 pe terenul lui Young Boys.

Ultimele două victorii, cu Braga şi Lazio. A urmat primăvara europeană de fiecare dată

Clujenii îşi aduc aminte mereu cu plăcere de sezonul 2012-2013, când CFR a reuşit să obţină zece puncte în grupele Ligii Campionilor. Ca şi în precedentele trei ocazii, ardelenii au pornit cu o victorie, 2-0 la Braga, după o dublă a lui Rafael Bastos. Campioana României a ratat la mustaţă calificarea în primăvara UEFA Champions League, dar a ajuns în 16-imile de finală din Europa League.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, CFR Cluj a jucat 16 meciuri în cupele europene şi a ajuns până în play-off-ul Ligii Campionilor. Ardelenii au trebuit să se mulţumească doar cu grupele Europa League şi nu au dezamăgit.

În prima etapă, pe 19 septembrie 2019, formaţia din Gruia s-a impus pe teren propriu în faţa lui Lazio, scor 2-1, golurile fiind marcate de Ciprian Deac şi Billel Omrani, în timp ce Bastos a înscris pentru italieni.

ADVERTISEMENT
Tags: