Fotbal international

Chelsea – Manchester City 0-2. Video. Vezi rezumatul! Campionii, victorie în Supercupă

05.08.2018 | 19:01
Chelsea  Manchester City 02 Video Vezi rezumatul Campionii victorie in Supercupa

Chelsea – Manchester 0-2. Video. Vezi rezumatul! Campioana din Premier League în sezonul 2017-2018 a început excelent noul sezon şi a izbutit să se impună în Supercupa Angliei. Trupa pregătită de Pep Guardiola a dominat cu autoritate disputat cu formaţia londoneză şi a câştigat datorită reuşitelor lui Sergio Aguero, cel care a devenit primul jucător din istoria clubului care depăşeşte borna celor 200 de goluri.

Chelsea – Manchester City 0-2. Video. Vezi rezumatul!

Trupa pregătită de Pep Guardiola a avut primele două ocazii importante prin noul venit Riyad Mahrez şi Bernardo Silva. Algerianul achiziţionat în această vară de la Leicester City pentru 70 de milioane de euro a depăşit cu lejeritate doi fundaşi, dar a tras pe lângă poarta lui Caballero.

Chelsea – Manchester City 0-2. Video. Vezi rezumatul! Aguero decisiv pentru campioni

Atacantul de 30 de ani a marcat în minutul 13 al partidei disputate pe Wembley cu un şut de la marginea careului de 16 metri şi a ajuns la borna 200 în tricoul celor de la Manchester City. Aguero l-a învins pe conaţionalul său cu o execuţie plasată la colţul lung. Cele două formaţii s-au anihilat perfect în partea a doua din prima repriză, iar până la finalul celor 45 de minute doar o centrare a lui Azipilcueta a mai pus în pericol tabela de marcaj.

Pep Guardiola l-a introdus în debutul reprizei secunde pe Ilkay Gundogan în locul lui Leroy Sane, iar mijlocaşul adus de la Borussia Dortmund avea să conlucreze perfect la golul înscris de Sergio Aguero în minutul 58 al primului meci din noul sezon din Anglia, deşi argentinianul din linia ofensivă a fost la un pas de a-şi majora avantajul la prima fază importantă din partea secundă.

Primul meci în tricoul lui Manchester City pentru Riyad Mahrez s-a încheiat în minutul 67, moment în care a fost înlocuit de brazilianul Gabriel Jesus. Fotbalistul sud-american a avu la dispoziţie 33 de minute pentru a-şi recâştiga locul de titular în formula de start, dar nu a reuşit prea multe.

Maurizio Sarri a forţat în ultimele minute şi el cu Willian şi Drinkwater, dar cu toate astea tabela avea să rămână nemodificată până la finalul partidei. Manchester City a fost chiar şi aşa echipa mai aproape de gol în finalul meciului din Supercupa Angliei şi doar lipsa de inspiraţie a lui Gabriel Jesus a făcut ca tabela de Wembley să rămână blocată la 0-2 până la finalul celor 90 de minute de joc.

Manchester City a reuşit astfel să câştige Supercupa Angliei pentru a 5-a oară în istorie şi este prima campioană care obţine acest trofeu în ultimii patru ani din în Anglia. Pep Guardiola a ajuns la al treilea trofeu câştigat cu trupa de pe Etihad Stadium după campionatul şi Cupa Ligi Angliei în ultimul sezon competiţional. Tehnicianul spaniol îşi continuă astfel ascensiunea în fobalul britanic după ce în ediţia 2016-2017 a încheiat fără trofeu obţinut, fiind pentru prima dată în carieră când nu izbuteşte să câştige nici măcar un trofeu într-un sezon.

Au evoluat echipele:

Chelsea: Caballero- Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso – Fabregas, Jorginho, Barkley – Pedro, Morata, Hudson Odui

Manchester City:  Bravo, Walker, Stones, Laporte, Mendy- Foden, Fernandinho, Bernardo Silva – Sane, Aguero, Mahrez